Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το βράδυ τον αριθμό των 20.000 νεκρών από κορονοϊό, αφού το Σαββάτο κατέγραψαν 1.920 νέους θανάτους, ενώ την Παρασκευή έγιναν η πρώτη χώρα που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς σε μία ημέρα, με 2.108 απώλειες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είχε φτάσει χθες τους 20.506, εκ των οποίων περισσότεροι από 8.500 στη Νέα Υόρκη – ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από κορονοϊό παγκοσμίως, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Κι όλα αυτά, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ξεπερνά πλέον το μισό εκατομμύριο.
Κι όμως, εν μέσω αυτής της καθημερινής μαζικής ανθρωποθυσίας, που είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της δικής του κυβερνητικής αβελτηρίας, και την ώρα που ειδικοί επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί και να ξεπεράσουν τους 200.000 αν αρθεί πρόωρα η καραντίνα, ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται μόνο πότε θα επιστρέψει η οικονομία στους κανονικούς της ρυθμούς! Μιλώντας τηλεφωνικά στο αγαπημένο του Fox News, ο Τραμπ είπε ότι θα λάβει μια απόφαση για την άρση των περιορισμών «σχετικά σύντομα», με βάση τις συμβουλές από «πολλούς πολύ έξυπνους ανθρώπους, πολλούς επαγγελματίες, γιατρούς και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων».
«Ο κόσμος θέλει να επιστρέψει, θέλει να γυρίσει στη δουλειά του. Πρέπει να επαναφέρουμε τη χώρα μας», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως στην απόφασή του θα παίξει ρόλο και το προσωπικό «ένστικτό» του. Ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου Πίτερ Ναβάρο δήλωσε, μάλιστα, ευθαρσώς ότι ναι μεν η καραντίνα «θα ελαχιστοποιήσει τους θανάτους από τον ιό άμεσα», αλλά το οικονομικό σοκ που θα ακολουθήσει επίσης θα σκοτώνει ανθρώπους μέσω μεγαλύτερων ποσοστών κατάθλιψης και αυτοκτονιών, καθώς και χρήσης ναρκωτικών!
