Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χωρίς ενιαίο πλαίσιο παραμένει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της υγείας αναφορικά με τα τεστ για τον νέο κορονοϊό, την ώρα που η ανάγκη για ελέγχους είναι μεγαλύτερη από ποτέ, αφού τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση συντακτών ο υφυπουργός Υγείας ρωτήθηκε από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο για καταγγελίες σχετικά με τεστ έναντι αμοιβής σε ασυμπτωματικούς ασθενείς με χρόνια νοσήματα που προσέρχονται σε ιδιωτικές κλινικές απάντησε ότι, εφόσον χρειαστεί, θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές έτσι ώστε σαφώς να μην υπάρχει επιβάρυνση για τους πολίτες που προσέρχονται στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημείωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες προς όλες τις δομές υγείας, δημόσιες και ιδιωτικές, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου, να γίνεται τεστ κορονοϊού, και πως σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα δεν υπάρχει κανένα θέμα, σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό ο προεγχειρητικός έλεγχος προβλέπεται και υπολογίζεται στην διαδικασία του Κλειστού Ενοποιημένου Νοσηλίου το οποίο αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Tέλος, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι τα κριτήρια διαγνωστικού ελέγχου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι ίδια, ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας πρόσθεσε ότι είναι διευρυμένα και αφορούν κάθε άνθρωπο που έχει συμπτώματα συμβατά με τον κορονοϊό.