Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Κλειστές δομές για τους πρόσφυγες, τύπου Αμυγδαλέζας, ζήτησε για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Υποστήριξε ότι οι συνθήκες σε τέτοια κέντρα είναι πολύ καλύτερες και πιο αξιοπρεπείς από την Ειδομένη, παραβλέποντας ωστόσο το γεγονός ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων.

«Φοβόμαστε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, έχει αυτοεγκλωβιστεί», είπε ο κ. Τσιάρας και τόνισε ότι στην Ειδομένη δημιουργούνται συνθήκες που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν εκτός ελέγχου.

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία έχουμε προτείνει από την πρώτη στιγμή ο έλεγχος να γίνεται με πολύ συγκεκριμένο και άμεσο τρόπο, έχουμε προτείνει τα κλειστά κέντρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Κουκλουμπέρη αν εννοεί κλειστά κέντρα για οποιονδήποτε, ακόμα και για τους πρόσφυγες, απάντησε: «Ναι, φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Θα αντιμετωπίσουμε και μια άλλη κατηγορία προσφύγων οι οποίοι θα έρχονται και θα ζητούν πολιτικό άσυλο».

«Να φυλακίζονται δηλαδή οι πρόσφυγες;», επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Εσείς το θεωρείτε φυλάκιση αυτό; Τον έλεγχο αυτών των ανθρώπων και την ελεγχόμενη μετακίνησή τους τη θεωρείτε φυλάκιση; Εγώ δεν θα το έβλεπα έτσι…»

Και συνέχισε συγκρίνοντας την Ειδομένη με την Αμυγδαλέζα: «Εμείς έχουμε την άποψη ότι προφανώς δεν είναι αξιοπρεπής η κατάσταση στην Ειδομένη όταν καλούμαστε να τη συγκρίνουμε με την Αμυγδαλέζα, για την οποία κάποτε μας εγκαλούσαν αρκετοί».

Και στην ερώτηση αν μπορούμε να συγκρίνουμε την Ειδομένη με την Αμυγδαλέζα, αναρωτήθηκε: «Γιατί υπάρχει θέμα συζήτησης; Εσείς αμφιβάλλετε; Δε υπάρχει καν θέμα συζήτησης αν μιλάτε για θέμα σύγκρισης συνθηκών Αμυγδαλέζας –Ειδομένης. Αν η λάσπη και το Νταχάου, όπως είπαν ορισμένοι, είναι κατάσταση αξιοπρέπειας, τότε θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο. Αυτή είναι η αλήθεια».