Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για 4η φορά το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα της λεγόμενης Κοινωφελούς Εργασίας προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας το αυτονόητο: μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

Η κινητοποίηση (12.00) συμπίπτει με την ολοκλήρωση των πεντάμηνων συμβάσεων και του τελευταίου κύματος «ωφελούμενων» στους δήμους.

Πλην όσων συναδέλφων τους εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς -η διάρκεια των συμβάσεών τους θα ολοκληρωθεί σε επόμενο χρονικό στάδιο- δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι επιστρέφουν ή έχουν ήδη επιστρέψει στον εφιάλτη της ανεργίας και στην απόγνωση πριν από τις γιορτές.

Ομως, η συγκέντρωση αύριο το μεσημέρι «δεν θα είναι πένθιμη. Θα είναι δυναμική.

Σε σύσκεψη που θα ακολουθήσει, θα αποφασίσουμε συλλογικά την πορεία του αγώνα μας», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» η Σταυρούλα Βερούκη, από τον Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων στα «πεντάμηνα» και συμβασιούχων Αττικής.

Από την περασμένη Τρίτη, οι «πενταμηνίτες» έχουν μετατρέψει τον χώρο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, σε κέντρο αγώνα, στήνοντας σκηνές. «Μπορεί να είναι λίγες, αλλά εκπροσωπούμε όλον τον κόσμο», επισημαίνει η κ. Βερούκη.

«Δεν τρώγεται η συμπάθεια»

Στις μέχρι σήμερα επαφές τους με την ηγεσία του υπουργείου, «πήραμε τη συμπάθειά τους, αλλά η συμπάθεια… δεν τρώγεται. Δεν είμαστε άνθρωποι που μπήκαμε από το παράθυρο.

Είμαστε φτωχοί, αυτό όμως που λέμε είναι ότι ο αγώνας μας θα πρέπει να συνεχιστεί με αξιοπρέπεια.

Καλούμε και τον υπόλοιπο κόσμο να κάνουμε μαζί ρεβεγιόν έξω από το υπουργείο, με εορταστική ατμόσφαιρα.

Εμείς όχι μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα μείνουμε εδώ, αρκεί βέβαια να είναι σύμφωνοι και οι υπόλοιποι. Τα κουράγια τα έχουμε», μας λέει με αγωνιστικό τόνο στη φωνή η κ. Βερούκη.

Στο πλευρό των «ωφελουμένων» και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους. ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκηρύσσοντας παναττική στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη -από τις 11.30 ώς τη λήξη της πρωινής βάρδιας- καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.

«Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ», καταλήγει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.