efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενώ οι περισσότεροι παίκτες της ναυτιλίας έχουν αποσύρει τα πλοία τους από τα Στενά του Ορμούζ, μετά από προειδοποιήσεις των Φρουρών της Επανάστασης να μη τα διασχίσουν εμπορικά πλοία των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των συμμάχων τους, η Dynacom Tankers του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου φέρεται να έχει οδηγήσει τουλάχιστον πέντε δεξαμενόπλοια μέσα από την επίμαχη θαλάσσια ζώνη, αναφέρουν οι Financial Times.

Αυτή η απόφαση τοποθετεί την εταιρεία ανάμεσα στις ελάχιστες ναυτιλιακές παγκοσμίως που επιλέγουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους στην περιοχή. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το κίνητρο πίσω από την κίνηση του 79χρονου «κουρσάρου», όπως τον χαρακτηρίζει, είναι σε μεγάλο βαθμό οικονομικό, καθώς η έλλειψη διαθέσιμων πλοίων έχει οδηγήσει τα ναύλα σε ιστορικά υψηλά. Ενδεικτικά, ένα δεξαμενόπλοιο κατηγορίας VLCC μπορεί να εξασφαλίσει ημερήσια έσοδα ύψους 500.000 δολαρίων, ποσό που αντισταθμίζει ακόμη και τα υπέρογκα ασφάλιστρα πολεμικού κινδύνου.

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, η επιχείρηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πληρωμάτων. Για να ελαχιστοποιηθεί η στοχοποίηση, τα πλοία της Dynacom υιοθετούν την τακτική της απενεργοποίησης των συστημάτων AIS, καθιστώντας τα «αόρατα» κατά τη διέλευση. Χαρακτηριστική αναφέρεται η περίπτωση του πλοίου Athina, το οποίο διέκοψε τη μετάδοση σήματος πριν τα Στενά και επανεμφανίστηκε αφού είχε εισέλθει με ασφάλεια στον Περσικό Κόλπο με προορισμό το Μπαχρέιν.

Ο Γιώργος Προκοπίου, που ξεκίνησε την πορεία της ζωής του το 1946 και απέκτησε το πρώτο του πλοίο πριν τα 30, διοικεί σήμερα έναν κολοσσό με περισσότερα από 150 πλοία. Στον επιχειρηματικό στίβο, η φήμη του παραμένει αυτή του τολμηρού επενδυτή που γνωρίζει ότι οι μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις γεννούν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες κερδοφορίας για όσους δεν φοβούνται να αναλάβουν το βάρος των αποφάσεών τους.