Την αδικαιολόγητη αδράνεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ), ενός έργου υψίστης σημασίας για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την καταπολέμηση της παραβατικότητας και τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών, που σχεδιάστηκε, ωρίμασε και χρηματοδοτήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια, την οποία συνυπογράφουν συνολικά 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Ναυτιλίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, το ΕΣΟΘΕ είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα που συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής όπως ραντάρ, κάμερες, λογισμικά επιτήρησης και αισθητήρες. Παραδόθηκε ως ώριμο προς υλοποίηση έργο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, με έτοιμες τεχνικές προδιαγραφές, ολοκληρωμένο τεχνικό διάλογο με πάνω από 70 εταιρείες παγκοσμίως και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 62 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας 2014-2020. Μπορεί να προσφέρει συνεχή επιτήρηση και επίγνωση κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, ενίσχυση της έρευνας και διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα, αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, πάταξη λαθρεμπορίου, ναρκωτικών, παράνομης αλιείας καθώς και ενίσχυση της κυριαρχίας στα θαλάσσια σύνορα.
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. από το 2019 έως και σήμερα δεν προχώρησε σε ολοκλήρωση του διαγωνισμού, άφησε να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, υποβάθμισε τη στρατηγική σημασία του έργου και αντί για τεχνολογική θωράκιση επέλεξε να στηρίξει επικοινωνιακά σόου με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε ο βουλευτής και επισήμανε:
Ο διαγωνισμός που εξήγγειλε το 2020 ο τότε υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης ουδέποτε ολοκληρώθηκε, ενώ η εξαγγελία για ολοκλήρωση της επιλογής αναδόχου στις «αρχές του 2021»- αυτό είχε αναφέρει ο κ. Πλακιωτάκης- διαψεύστηκε παταγωδώς. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οι αλλαγές στο θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο οδήγησαν στην απώλεια της χρηματοδότησης. Αυτό ουσιαστικά ομολόγησε και ο κ. Πλακιωτάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του αείμνηστου Νεκτάριου Σαντορινιού, που είχε επισημάνει μεταξύ άλλων τα λάθη και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. (αλλαγή του πλαισίου του διαγωνισμού, αντικατάσταση μελών της Επιτροπής Σύνταξης Τεχνικών Προδιαγραφών).
«Η ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να αφήνεται έρμαιο της επικοινωνιακής διαχείρισης και της κυβερνητικής ολιγωρίας» τονίζει ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Τέλος ο υπουργός Ναυτιλίας καλείται να απαντήσει γιατί μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε το ΕΣΟΘΕ, αλλά και αν προτίθεται η κυβέρνηση να το υλοποιήσει.
