Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η κυρία που τον είδε, πέρσι τον Σεπτέμβριο, σε μια περιοχή έξω από τον Γαλατά Χανίων, τον περιέγραψε περίπου ως εξής: Ενας παραμορφωμένος σκύλος, χωρίς μάτια, αυτιά και τρίχωμα – «τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί», είπε.

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξε και τον βρήκαν. Τον πήγαν κατ’ ευθείαν στον κτηνίατρο (κ. Ξανθουδάκης).

Το ζώο χρειάστηκε θεραπεία, φάρμακα, καθαριότητα, ειδική διατροφή. Σε δύο μήνες έγινε αγνώριστος: ένας πανέμορφος σκυλάκος, με… αυτιά και μάτια, περίπου 7 ετών, ζωηρός και χαρούμενος.

Φιλοξενήθηκε προσωρινά από μια εθελόντρια του συλλόγου, τον έβγαλαν Φράνκι* και άρχισαν να του ψάχνουν σπίτι.

Οταν όλες οι προσπάθειες για να βρεθεί σπίτι γι’ αυτόν στα Χανιά απέτυχαν, άρχισαν να του ψάχνουν σπίτι στο εξωτερικό. Και να που βρέθηκε!

Τον είδε στο ίντερνετ μια οικογένεια στη Γερμανία, συγκινήθηκε, τον συμπάθησε και τον ζήτησε. Φυσικά, της τον έστειλαν «πακέτο»!

Στον σύλλογο μάθαιναν συχνά τα νέα του Φράνκι, μέχρι που πήραν ακόμα ένα γράμμα απ’ τους «γονείς» του Φράνκι. Το γράμμα αυτό είχε τον Φράνκι γραμματόσημο!

*Το «Φράνκι» δεν ήταν τυχαίο: Ο σκυλάκος, όταν τον βρήκαν, έμοιαζε με… Φρανκενστάιν. Γι’ αυτό τον έβγαλαν έτσι.

! Επείγοντα

Δύο αδελφούλες έτοιμες για σπίτι

Η ανάσταση του Φράνκι

Είναι δύο αδελφούλες. Η Μπεζούλα -λόγω χρώματος- ή Μπιζού το καλλιτεχνικό. Και η Μαυρούλα -λόγω χρώματος- ή Μπαλού το καλλιτεχνικό.

Κάποιος ασυνείδητος (επιεικής χαρακτηρισμός) τα παράτησε πριν από μήνες σαν σκουπίδια σε ένα υπαίθριο γκαράζ νταλικών στην οδό Μαρκόνι, στο Αιγάλεω. Πηγαίναμε καθημερινά και τα ταΐζαμε. Εκεί κινδύνευαν γιατί δεν ήταν αρεστά στους ιδιοκτήτες του χώρου- δηλαδή ήταν ανεπιθύμητα.

Τα περιθάλψαμε και φροντίσαμε για φαρμακευτική αγωγή γιατί το ένα -η Μπεζούλα- κάποια στιγμή βρέθηκε τραυματισμένη στο πόδι(;;;)

Οταν μάθαμε πως σκοπεύουν να τα πετάξουν στον δρόμο -σε έναν δρόμο όπου περνούν φορτηγά, αυτοκίνητα, νταλίκες, κ.λπ.- τα πήραμε και τα μεταφέραμε σε έναν προσωρινό χώρο φιλοξενίας, ώστε να τους κάνουμε τα εμβόλια, αιματολογικές εξετάσεις, αποπαρασιτώσεις και να στειρωθούν.

Στον χώρο αυτό, που διαθέτει ένας φιλόζωος, ο Παντελής, δεν μπορούν να μείνουν για πολύ λόγω πληρότητας. Ετσι αναζητάνε στέγη και αγάπη.

Είναι πολύ φιλικά και αγαπησιάρικα. Σκυλάκια που κάνουν χαρές και σου δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους. Σκυλάκια που αναζητούν έναν άνθρωπο υπεύθυνο να τα αγαπήσει. Αναζητούν αυτό που τους αξίζει: να ζήσουν.

Μεσαίου μεγέθους, 14 και 16 κιλά, ηλικίας περίπου 10 μηνών. Ο γιατρός είπε πως δεν θα μεγαλώσουν άλλο.

Είναι εμβολιασμένα, καθαρά τώρα πια και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι υγιέστατα -παρ’ όλα όσα πέρασαν. Εχει γίνει η στείρωση της Μπεζούλας και σε λίγες μέρες θα στειρωθεί και η Μπαλού.

Αναλαμβάνουμε την τροφή τους. Υπάρχει μια αγκαλιά γι’ αυτές τις ψυχές; Ο δρόμος δεν τους πρέπει και έχει γίνει μεγάλος αγώνας.

Βέρα Σαββίδη, Κώστας Μάνης ([email protected] )

*Ο Παναγιώτης Διαμαντής θα παίρνει τα γράμματά σας στη διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 8, Αθήνα (στήλη «Εμείς και αυτά»), τα τηλεφωνήματά σας στον αριθμό 211 1045000, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, 11.00-13.00 και τα e-mails σας στη διεύθυνση [email protected]