Ακόμη ένα ρεπορτάζ από αμερικανικό μέσο έρχεται για να «ανάψει φωτιές», καθώς καταγράφει πως Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ εξακολουθούν να έχουν συζητήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επίγειων δυνάμεων εντός ιρανικών εδαφών.
Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο live blog της efsyn.
Μπορεί οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για αμερικανικές χερσαίες επιχειρήσεις να έχουν εμφανώς υποχωρήσει, καθώς, ο Αμερικανός πρόεδρος σήμερα δεν σκέφτεται ούτε καν την πιθανότητα να πολεμήσουν οι Κούρδοι για τις δικές του επιδιώξεις κατά του καθεστώτος της Τεχεράνης, όμως η συζήτηση φαίνεται πως έχει ανάψει για τα καλά.
Δημοσίευμα του πρακτορείου Axios σημειώνει ότι οι ΗΠΑ και το Ισραήλ έχουν συζητήσει την αποστολή ειδικών δυνάμεων στο Ιράν για να διασφαλίσουν τα αποθέματά του σε ουράνιο υψηλού εμπλουτισμού σε μεταγενέστερη φάση του πολέμου.
Η ιστοσελίδα επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση των συζητήσεων, όμως και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ έριξε «λάδι στη φωτιά» με χθεσινές του δηλώσεις επισημαίνοντας ότι «ίσως κάποια στιγμή να το κάνουμε. Αυτό θα ήταν υπέροχο».
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν γραφτεί αρκετά σχετικά με επαφές κουρδικών πολιτοφυλακών και ένοπλων δυνάμεων με CIA και Μοσάντ προκειμένου να λάβουν στήριξη από ΗΠΑ και Ισραήλ και να μπουν στον πόλεμο ανοίγοντας ένα χερσαίο μέτωπο για το καθεστώς της Τεχεράνης.
Το σενάριο αυτό αποτέλεσε ήδη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου μια από τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές της νέας σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή.
