Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Βόρεια Ιρλανδία 

Εκλογές ξανά, χθες, μέσα σε 10 μήνες, για την τοπική κυβέρνηση. Αναμέτρηση ανάμεσα στο DUP, το οποίο πρεσβεύει την ένωση με τη Μεγάλη Βρετανία και στο δημοψήφισμα είχε ταχθεί υπέρ του Brexit, και το Sin Fein, το οποίο επιδιώκει ένωση με την Ιρλανδία και είχε ταχθεί σαφώς κατά του Brexit.

Το τοπίο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, καθότι το προτεσταντικό DUP είχε 38 έδρες στην προηγούμενη Βουλή έναντι 28 του αριστερού καθολικού Sin Fein, στο δημοψήφισμά του όμως οι Βορειοϊρλανδοί, σε αντίθεση με τους Αγγλους, τάχθηκαν με 56% κατά του Brexit.

Η Βόρεια Ιρλανδία παίρνει μεγάλες επιδοτήσεις από την Ε.Ε. και η φάμπρικα που άνοιξαν οι Αγγλοι με το Brexit τους επιτρέπει να μιλάνε για παραμονή στην Ε.Ε. ακόμα και για Britainexit.

Προσθέστε σ’ αυτά το σκάνδαλο διαφθοράς της ενωτικής πρωθυπουργού Αρλίν Φόστερ, που έκανε το ιστορικό στέλεχος του Sin Fein που είχε φυλακιστεί ως μέλος του IRA, Μάρτιν Μαγκίνες, να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία, και καταλαβαίνετε τι μύλος γίνεται.

Και όλα αυτά ενώ το προεκλογικό γκραφίτι του Sin Fein που βλέπετε γράφει: 1916-2016. Από τις σφαίρες στις ψήφους, η εξέλιξη της επανάστασής μας.

Οποια κριτική κι αν κάνει κανείς, είτε για το παρελθόν είτε για το παρόν τού κάποτε αναφερόμενου ως πολιτικού βραχίoνα του ΙRA, μια ανατριχίλα βλέποντας το γκραφίτι σε πιάνει. Σε κάποιους ίσως φουσκώνει και το στήθος.

Κύπρος

Οι κουμπάροι δεν αστειεύονται. Οχι μόνο κατέγραψαν στη χρονιά που πέρασε 5% ανάπτυξη στον τουρισμό τους φτάνοντας στα 3,2 εκατ. επισκέπτες για διακοπές, αλλά ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού… κατάφερε, την είδηση της αύξησης να τη μεταδώσει παγκοσμίως το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press. Για να μη σας αφήσω αναστατωμένους, σας αποκαλύπτω ότι η φωτογραφία με την οποία το πρακτορείο συνοδεύει την είδηση είναι αρχείου. Είπαμε, είναι δυνατοί οι κουμπάροι στον τουρισμό, αλλά όχι να φέρουν από τώρα το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα.

Τουρκία

Πριν από μία εβδομάδα Τούρκοι και Κούρδοι κατέλαβαν από τον ΙSIS την Αλ Μπαμπ στη Βόρεια Συρία. Στη συνέχεια έφτασαν στα πρόθυρα του ν’ αρχίσουν να τις παίζουν… μεταξύ τους, που για πρώτη φορά δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ παραχώρησαν εδάφη στον στρατό του Ασαντ ώστε να μπει ανάμεσα σε Τούρκους και Κούρδους. Τώρα, καθώς βλέπετε, ο τουρκικός στρατός κάνει ασκήσεις στη συνοριακή πόλη Κιλίς στον δρόμο για την κατάληψη της Ράκα. Με όλα αυτά στο φόντο και το δημοψήφισμα να είναι αμφίρροπο, σιγά μη φοβηθεί ο Ερντογάν τον Πάνο τον Καμμένο.

ΗΠΑ

Τελικά η λύση στο πρόβλημα του πιο παχύσαρκου λαού στον κόσμο, των Αμερικανών, ήταν απλή: ένα κίνητρο χρειάζονταν για ν’ αρχίσουν να τρέχουν σαν τρελοί για να γίνουν στιλάκια. Με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν και το χιόνι να πέφτει righ throught, που έλεγε και ο Ζαμπέτας, ο τυπάκος τρέχει κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν παρ’ ότι δίπλα είναι ο ποταμός Χάτσον και μπάζει… Αλλά άμα έχεις πρόεδρο τον Τραμπ, τι να σου πει το κρύο.

ΗΠΑ

Οτι το life style παίρνει τα μηδενικά και τα κάνει νούμερα, είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι ακόμη κι αν δεν είσαι μηδενικό, άμα μπλέξεις με το life style πάλι νούμερο θα γίνεις. Κοτζαμάν Μπαζ Ολντριν, έναν απ’ τους τρεις πιο γνωστούς αστροναύτες και πρωτοπόρους του Διαστήματος, τον έκαναν μοντέλο και τον έβγαλαν στην πασαρέλα με τη νέα κολεξιόν του Αμερικανού μόδιστρου Νικ Γκράχαμ, και ιδού τα αποτελέσματα.