Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δεκάδες ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, στην κεντρική Ιταλία. Με απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άστεγοι μεταφέρονται σε ξενοδοχεία, διότι, λόγω των αρκετά χαμηλών θερμοκρασιών και τη σταδιακή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, δεν είναι δυνατή η παραμονή τους σε καταυλισμούς με σκηνές.

«Χορεύει» από τους μετασεισμούς η Ιταλία

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι που θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους και κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα από τον φόβο μήπως δεν τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα χωριά και τις πόλεις τους.

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν, πάντα με φέρι μποτ, κατά τη σημερινή ημέρα.

«Χορεύει» από τους μετασεισμούς η Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών. Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών.