Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η νοτιοαφρικανική εισαγγελία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση κατά της εξαετούς ποινής κάθειρξης που επιβλήθηκε στον Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ.

Σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία εξηγεί πως «μελέτησε με προσοχή» την ετυμηγορία και αποφάσισε να ασκήσει έφεση καθώς η καταδίκη ήταν «σκανδαλωδώς επιεικής και κατά συνέπεια οδήγησε σε μια αδικία».

Η ποινή είναι «δυσανάλογη ως προς το έγκλημα που διαπράχθηκε» και «μπορεί να δυσφημήσει τη δικαστική εξουσία» καθώς ο φόνος τιμωρείται στη Νότια Αφρική με κάθειρξη τουλάχιστον 15 ετών.

Κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας στις 6 Ιουλίου η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα είχε δηλώσει πως «τα ελαφρυντικά είναι περισσότερα από τους επιβαρυντικούς παράγοντες» και δικαιολογούν «να μην επιβληθεί η κατώτερη ποινή κάθειρξης 15 ετών που ισχύει για τους φόνους».