ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Αντα Ψαρρά
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενώ συνεχίζεται ο διασυρμός των εισαγγελέων που διερεύνησαν τα σκάνδαλα στην Υγεία, άλλοι ευκολότεροι «δρόμοι» ακολουθούνται για όσους φέρονται να συνέβαλαν στο «πάρτι» της Υγείας και όχι μόνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Αυγής» και του Protagon.gr, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στον γιατρό και σύζυγο της εισαγγελέως Ελ. Ράικου από την Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) για καταχρηστική συνταγογράφηση σκευασμάτων διατροφής και άλλου υγειονομικού υλικού, στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ενστάσεων του ΕΟΠΥΥ όπου συζητούνταν η έφεση που έχει ασκήσει ο συγκεκριμένος γιατρός σχετικά με το πρόστιμο, διότι εκκρεμεί ποινική διαδικασία, η διοικήτρια Θ. Καρποδίνη φέρεται να πίεσε τους δύο διοικητικούς που μετέχουν στην τριμελή επιτροπή εκδίκασης ενστάσεων να πάνε στα μαλακά τον εν λόγω γιατρό.

Ο γιατρός είχε συνάψει και συμβάσεις με τη Novartis και προφανώς αυτή την εκκρεμότητα επικαλέστηκε στην έφεση. Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος είπε στην «Αυγή» ότι, σύμφωνα με τον νόμο, αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα την εξέλιξη μιας διοικητικής διαδικασίας και αν είναι σε εκκρεμότητα ποινική διαδικασία, εξετάζονται ξεχωριστά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Πρόσθεσε δε ότι ενώ η επιτροπή αυτή είχε μέλος της και έναν δικηγόρο του ΕΟΠΥΥ, η διοικήτρια και η κυβέρνηση άλλαξαν τον νόμο για τη σύνθεσή της. Τώρα μετέχουν η ίδια, ένας διευθυντής της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και ένας διοικητικός διευθυντής.

Μάλιστα, την τελευταία θέση έχει ο Κ. Μπαρούς, ο οποίος, αν και γενικός διευθυντής, μετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, η «πρωτότυπη» για ανάλογο θέμα απόφαση που ελήφθη ήταν η προσφυγή με ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.