Με ξεκάθαρα μηνύματα όπως «καμία συγκάλυψη» και «δικαίωση για τους 57 νεκρούς», διοργανώνεται εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη».
Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και συγγενείς θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας. Την εκδήλωση διοργανώνει η «Χειρονομία - Αντιεξουσιαστική Κίνηση».
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο, 11 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα στο Άλσος των Ποιητών, στα Ιωάννινα.
Θα μιλήσουν οι:
- Θοδωρής Ελευθεριάδης - γιος Μαρίας Εγούτ
- Νίκος Πλακιάς - πατέρας Χρύσας και Θώμης Πλακιά/θείος Αναστασίας Πλακιά
- Αθανασία Μπουρνάζη - αδερφή του Παναγιώτη Μπουρνάζη/ κόρη του Ευάγγελου Μπουρνάζη
- Άννα Καρατζόγλου - μητέρα Κέλλης Πορφυρίδου
- Χρήστος Βλάχος - πατέρας Βάιου Βλάχου
- Βάσω Γκέκα - σύζυγος Παναγιώτη Χατζηχαραλάμπους
- Αντωνία Λεγάκη - δικηγόρος πολιτικής αγωγής
- Σταύρος Μαλιχούδης - δημοσιογράφος "Solomon"
→ Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλιμούρα (Αραβαντινού 6, εντός στοάς, είσοδος και από Τσιριγώτη 14).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας