Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ανανεώθηκε για άλλες ημερομηνίες, εντός του Μαΐου, το ραντεβού του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, που κλήθηκαν να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και στους τότε υπουργούς της κυβέρνησής του, Ευάγγελο Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου, που ήταν παρόντες από το πρωί, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου και έτσι πρέπει να δοθεί μετάθεση στις καταθέσεις τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, καλούνται να καταθέσουν στις 13 Μαΐου, ενώ η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιάννος Παπαντωνίου στις 20 Μαΐου.

Αντίστοιχα, οι στρατιωτικοί, αρχηγοί των σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της επίμαχης περιόδου, κλήθηκαν για τις 27 Μαΐου.

«Γεια σου, πρόεδρε» – «Γεια σου, Άκη»

Νωρίτερα, πριν ανέβει το δικαστήριο στην έδρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντάλλαξε τυπική χειραψία με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ που βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα, όταν αυτός μεταφέρθηκε στο δικαστήριο.

«Γεια σου, πρόεδρε» είπε ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τείνοντας το χέρι του. «Γεια σου, Άκη» απάντησε ο κ.Σημίτης.

Στον κ. Βενιζέλο ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε λέγοντάς του «Γεια σου Βαγγέλη», ενώ περισσότερο συνομίλησε με τη Βάσω Παπανδρέου. Από το δικαστήριο ήταν απών ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ παρών ήταν και το τότε στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη, Σωκράτης Κοσμίδης.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης της κόρης του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι ο ίδιος, ως υπερασπιστής θεωρεί ότι τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα στη διαδικασία που διεξάγεται.

Τέλος, ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Γιάννης Παγορόπουλος, ανέφερε: «Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ηταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, οχι μόνο για το δικαστήριο, αλλα και για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως, να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».