Στον απόηχο των μεγάλων ντέρμπι του περασμένου Σαββατοκύριακου και πάντα με το μυαλό σε ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή, ξαναρχίζει σήμερα το Τσάμπιονς Λιγκ, με τη διεξαγωγή της πέμπτης και προτελευταίας αγωνιστικής των ομίλων.
Η Αρσεναλ ζητά ήττα του Ολυμπιακού στο Μόναχο και φυσικά να νικήσει αυτή στο Λονδίνο την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης.
O Αρσέν Βενγκέρ έμεινε χωρίς αμυντικά χαφ ουσιαστικά, καθώς ο Κοκελέν θα μείνει εκτός δράσης για τρεις μήνες, ο Αρτέτα είναι κι αυτός νοκ άουτ, ενώ ο Φλαμινί μία παίζει και δέκα όχι!
Ο Γάλλος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει εκεί σήμερα τον αμυντικό Τσέιμπερς, αλλά η μεγάλη είδηση που έβγαλε ο προπονητής των «κανονιέρηδων» χθες είναι η προαναγγελία μεταγραφής τον Γενάρη για τη συγκεκριμένη θέση.
Επειδή η Αρσεναλ δεν συνηθίζει να κινείται ζωηρά στον συγκεκριμένο τομέα, η τοποθέτηση του Βενγκέρ έχει προκαλέσει αίσθηση.
Η Τσέλσι βρίσκεται στο Ισραήλ για το ματς με τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ, που μάλλον θα της δώσει την πρόκριση σε περίπτωση νίκης.
Η Τσέλσι επικράτησε δύσκολα της Νόργουιτς με 1-0 το Σάββατο, παρ’ όλα αυτά ο Ζοσέ Μουρίνιο… έβγαλε γλώσσα.
Οταν ρωτήθηκε για την κακή κατάσταση της (πρώην ομάδας του) Ρεάλ Μαδρίτης, αυτός απάντησε: «Θα ασχοληθώ με τη Ρεάλ όταν αρχίσει να νικά»… Δηλαδή έλεος!
Στο «Καμπ Νόου» αναμένεται πάρτι για τους θριαμβευτές του «Μπερναμπέου», με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται τη Ρόμα των Τοροσίδη – Μανωλά και τον Λιονέλ Μέσι να γυρίζει στην ενδεκάδα έπειτα από δύο μήνες.
Μια ισοπαλία αρκεί στους «μπλαουγκράνα» για να εξασφαλίσουν και τυπικά τη συμμετοχή τους στους «16» της διοργάνωσης.
Ο πιο αδιάφορος όμιλος, ο όγδοος, έχει αποκτήσει ξαφνικά άγρια ομορφιά. Η Ζενίτ έχει προκριθεί (είναι και η μοναδική ομάδα με το απόλυτο νικών στο Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ η δεύτερη Βαλένθια ταξίδεψε στη Ρωσία.
Η Γάνδη θέλει να το εκμεταλλευτεί, αλλά παίζει μέσα στη Λιόν, όπου η τοπική ομάδα με νίκη μπαίνει στο κυνήγι της πρόκρισης από το… πουθενά.
