Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πέντε είναι τα στοιχεία που σημαδεύουν το χθεσινό 0-2 στα Περιβόλια για την ΑΕΚ. Το πρώτο η βαθμολογική σημασία. Με βάση το πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών το προβάδισμα που πήρε πάλι για την πέμπτη θέση, με νίκη μάλιστα στην έδρα άμεσου ανταγωνιστή, είναι πολύ κρίσιμο.

Το δεύτερο είναι το ντεμπούτο με γκολ, και καλή εμφάνιση γενικά, του Βραζιλιάνου Βινίσιους ντε Φρέιτας, που ο Χιμένεθ τον είχε συνεχώς στη… ναφθαλίνη μέχρι χθες βράδυ. Για πρώτο επίσημο ματς στη βασική ενδεκάδα, από τη Ζυρίχη που έπαιζε πέρσι δανεικός (από τη Λάτσιο), ο Βινίσιους άφησε πολλές ελπίδες.

Το τρίτο ήταν το «παρών» που φώναξε ο Χρήστος Αραβίδης. Δύο φορές έχει μπει αλλαγή, με ΠΑΟΚ και χθες, δύο γκολ. Αλλά χθες πολύ κρίσιμο, γιατί «καθάρισε» το ματς σε ένα σημείο που τα πράγματα εξακολουθούσαν να φαίνονται δύσκολα για την ΑΕΚ.

Το τέταρτο στοιχείο είναι ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Λαμπρόπουλου. Υπάρχουν φόβοι για χοντρή ζημιά στο γόνατο, σήμερα θα γίνει η μαγνητική. Σίγουρα τίθεται νοκ άουτ, τουλάχιστον για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σε μια στιγμή που η ΑΕΚ αγωνιά για το αν ο Τσιγκρίνσκι μπορεί να επιστρέψει εν όψει Ολυμπιακού στο Κύπελλο, ο Κολοβέτσιος πρόσθεσε άλλη μια κακή εμφάνιση χθες στο φετινό του «παλμαρέ» και ο Βράνιες δεν είναι και το άκρον άωτον της αξιοπιστίας, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.

Μετά το ματς πάντως ο Δ. Μελισσανίδης έδωσε εντολή για άμεση ανανέωση συμβολαίου του Λαμπρόπουλου, που τελειώνει τον Ιούνιο, σε μια προσπάθεια ψυχολογικής τόνωσης.

Το πέμπτο στοιχείο είναι η κάκιστη εμφάνιση της ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ με το 3-5-2 προσπάθησε να προσαρμόσει το παιχνίδι του σε αυτό του Πλατανιά, δείγμα του ότι ανησυχούσε για τον συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλά και να καλύψει τον Βινίσιους που αμυντικά τον φοβάται.

Αλλά… έστειλε κόσμο στο ψυχιατρείο με την επιλογή να αφήσει εκτός τον Γιόχανσον, για να ξεκινήσει ο Αϊντάρεβιτς τον οποίο είχε αντικαταστήσει στο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό!

Δεν του βγήκε τίποτα. Ο Αϊντάρεβιτς -και δεν είναι η πρώτη φορά- ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου, ο Σιμόες χωρίς τον Γιόχανσον ήταν… φτερό στον άνεμο στο κέντρο, την ίδια ώρα που η αμυντική του τριάδα, με παίκτες που δεν είναι καλοί με την μπάλα στα πόδια, έδειχνε σχεδόν πανικόβλητη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος σε όλο το ματς, πρέσαρε υποδειγματικά, είχε φάσεις για γκολ, χρειάστηκε και ο Μπάρκας.

Τελικά η ΑΕΚ μάλλον κυνικά, σε δύο από τις τρεις ή τέσσερις οργανωμένες επιθέσεις που έβγαλε σε όλο το ματς, ευτύχησε να σκοράρει και να πάρει το κρίσιμο «τρίποντο».

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι περίπου πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, σε χέρι του Σιμόες, μάλλον είχαν δίκιο, αλλά ο Καλογερόπουλος έδειξε «παίζετε».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (74΄Γουνδουλάκης), Πριντέτα (81΄Αποστολόπουλος), Μανούσος, Γιακουμάκης (64΄Σίγκνεβιτς), Ντεβέσα.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Μπάρκας, Βινίσιους, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος (51΄Γιόχανσον), Βράνιες, Γκάλο, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (88’ Ροντρίγκες), Χριστοδουλόπουλος (63΄ Αραβίδης), Αραούχο.

ΣΚΟΡΕΡ: 18’ Βινίσιους, 67΄Αραβίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθήνα).

ΚΙΤΡΙΝΗ: 34΄Πριντέτα, 53΄Καρυπίδης – 25΄ Αϊντάρεβιτς, 68΄Μάνταλος,

ΚΟΚΚΙΝΗ: –