Αξιος της μοίρας του αποδείχτηκε ο Ολυμπιακός, που γνώρισε τη συντριβή από την Μπεσίκτας με 4-1 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη, αν και βρέθηκε να παίζει για 50 λεπτά με παίκτη παραπάνω. Ο Λεάλι αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά «άδεια εστία» ενώ οι παίκτες του Βούζα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους Τούρκους.
Βγήκε άσχημα στον αγώνα ο Ολυμπιακός στο Vodafone Arena (υπό το βλέμμα και του Σκίμπε) και η Μπεσίκτας μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της. Απέκτησε από νωρίς την κατοχή της μπάλας και την κράτησε στο επίπεδο του 68-32 μέχρι το εικοσάλεπτο ενώ μπήκε μπροστά στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά.
Ο Λεάλι μπορεί να ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ φάουλ του Κουαρέσμα στο 6’, όμως στο 10΄ έμεινε «κολλημένος» στην εστία του αντί να κάνει έξοδο και να καθαρίσει τη φάση, στην εξέλιξη της οποίας ο Ταλίσκα έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αμπουμπακάρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Η άμυνα του Ολυμπιακού εκτέθηκε για δεύτερη φορά στο 22’ όταν ο Κουαρέσμα επιχείρησε τη σέντρα και ο Μπάμπελ μόνος του στην περιοχή με τρεις αμυνόμενους έκανε το σουτ, το οποίο δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Λεάλι αν και η μπάλα πήγε κοντά του (2-0).
Ο Ολυμπιακός «μάζεψε» το ματς στο 31′. Ο Μανθάτης ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα των Τούρκων, άφησε στον Σισοκό που επιχείρησε το γέμισμα και ο Ελιουνούσι με ψαλίδι νίκησε τον Φάμπρι (2-1).
Πήραν ανάσα οι «ερυθρόλευκοι» με αυτό το τέρμα που έγινε πιο… βαθιά όταν η Μπεσίκτας έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 39’. Ο Αμπουμπακάρ έριξε κεφαλιά στον Ρέτσο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Ολιβερ μετά την υπόδειξη των βοηθών έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Καμερουνέζο στράικερ.
Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός βγήκε να «ζητήσει» το δεύτερο γκολ που θα του έδινε και την πρόκριση και περιόρισε τη δράση της Μπεσίκτας, όμως δεν κατάφερε να μπει στην περιοχή της και η μοναδική στιγμή που ανησύχησε ο Φάμπρι ήταν στο 58’ όταν ο Φορτούνης τού έστειλε ένα μακρινό σουτ φάουλ στο παράθυρο της εστίας του αλλά κατάφερε να το βγάλει.
Ο Βούζας έφερε στο γήπεδο και τους Σεμπά, Μάριν και Μάρτινς, όμως ο Ολυμπιακός όχι μόνον δεν βρήκε απάντηση αλλά αντιθέτως βρέθηκε στο καναβάτσο στο 75’ και πάλι από σουτ του Μπάμπελ, το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Λεάλι αφού η μπάλα τού πήρε μέσα τα χέρια (3-1) και στο 84’ ο Τοσούν έγραψε τον επίλογο με κοντινό σουτ, μόλις είχε μπει στο παιχνίδι (4-1). Με συρτάκι από τα μεγάφωνα τελείωσε το χθεσινό ματς στην Πόλη…
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σ. Γκιουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Αντριάνο, Τόσιτς, Κουαρέσμα (82’ Τοσούν), Αμπουμπακάρ, Χάτσινσον, Οζιακούπ (59’ Νεσίρ), Μπάμπελ, Γκιουνούλ, Ταλίσκα (90’ Ινλέρ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β. Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό (76’ Μάρτινς), Καμπιάσο (67’ Μάριν), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Μανθάτης (56’ Σεμπά), Ανσαριφάρντ.
ΣΚΟΡΕΡ: 10’ Αμπουμπακάρ, 22′, 75′ Μπάμπελ, 84′ Τοσούν – 31′ Ελιουνούσι.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολιβερ (Αγγλία).
ΚΙΤΡΙΝΗ: 58’ Οζιακούπ – 62’ Σεμπά, 67’ Ντα Κόστα, 70’ Ρομαό.
ΚΟΚΚΙΝΗ: 39’ Αμπουμπακάρ.
