ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μετά τη δύσκολη αλλά πολύτιμη προχθεσινή νίκη επί της Ζαλγκίρις, ο Παναθηναϊκός (4-4) έχει δεύτερο σερί παιχνίδι στην έδρα του σε αυτή τη «διαβολοβδομάδα» και την ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά σε θετικό ρεκόρ. Υποδέχεται απόψε (21.15, NS Priime) τη μεταμορφωμένη, σε σχέση με την περσινή μετριότητα, Βίρτους Μπολόνια (6-2,) η οποία έχει κάνει μια εντυπωσιακή εκκίνηση από τη στιγμή που ο Λούκα Μπάνκι αντικατέστησε τον Σέρτζιο Σκαριόλο και άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας. Μάλιστα προέρχεται από θρίαμβο στον ιταλικό εμφύλιο, με την πεσμένη Αρμάνι, σε ματς που έγινε την Τρίτη και συνεπώς είχε μια μέρα περισσότερη για να ξεκουραστεί.

Ο τεχνικός των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, θα βασιστεί στο ίδιο ρόστερ που προέρχεται από δύο σερί νίκες, δηλαδή δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ και παράλληλα θα συνεχίσει να προσπαθεί να βάλει στο κλίμα τον νεοαποκτηθέντα σταρ, Κέντρικ Ναν, ο οποίος ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί. Απέναντί τους θα βρεθούν παίκτες όπως ο βετεράνος σκόρερ και πρώην ΝΒAer, Μάρκο Μπελινέλι και ο Γεωργιανός φόργουορντ, Τόρνικε Σεγκέλια, ο οποίος το καλοκαίρι είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με το «τριφύλλι».

«Φυσικά, η νίκη επί της Ζάλγκιρις είναι καλή για την ψυχολογία μας. Η Βίρτους παίζει καλό μπάσκετ. Ο Σενγκέλια είναι πολύ αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι. Ο Μπελινέλι παίζει εξαιρετικά. Εχουν βρει τον τρόπο να πάρουν έξι νίκες», υπογράμμισε ο Τούρκος προπονητής. Από την πλευρά του, ο Λούκα Μπάνκι, χαρακτήρισε το «τριφύλλι» ως τον… «βασιλιά των καλοκαιρινών μεταγραφών».