Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το καθοριστικό όριο των 14 εκατ. επιβατών ξεπέρασε το «Ελ. Βενιζέλος» στο πρώτο εννεάμηνο του 2015, που είναι το καλύτερο από την έναρξη λειτουργίας του τον Μάρτιο του 2001.

Με αυτά τα επίπεδα της επιβατικής κίνησης, εκ των πραγμάτων ανοίγει τη συζήτηση για επέκταση των εγκαταστάσεων στα Σπάτα, όπως προβλέπει η σύμβαση.

Το σημαντικό αυτό θέμα συνδέεται με τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του 30% από το σύνολο του 55% που κατέχει το Δημόσιο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, από το «Ελ. Βενιζέλος» εξυπηρετήθηκαν 14,1 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 21% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2014 (11,6 εκατ. επιβάτες).

Εχει ενδιαφέρον ότι η μεγαλύτερη αύξηση, που έφτασε το 24,6%, αφορά τους επιβάτες εσωτερικού, που ξεπέρασαν τα 5 εκατ.

Στις γραμμές εξωτερικού ταξίδεψαν 9,1 εκατ. επιβάτες και ήταν 19,2% περισσότεροι σε σχέση με το 2014. Οι Ελληνες ταξιδιώτες όμως αυξήθηκαν μόνο 12%, ενώ οι αλλοδαποί κατά 28%.

Θετικά, αν και με μικρότερη αύξηση, ήταν και τα μεγέθη του Σεπτεμβρίου. Εξυπηρετήθηκαν 1,8 εκατ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 14,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες στις γραμμές εσωτερικού είχαν αύξηση 15,2% και του εξωτερικού 14,4%. Παρ’ όλα αυτά οι Ελληνες μειώθηκαν κατά 5% και οι αλλοδαποί αυξήθηκαν κατά 25%.