Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα συνθέτουν την εικόνα μιας σχέσης που, σύμφωνα με τις έρευνες και τις μαρτυρίες, χαρακτηριζόταν από έλεγχο, παρακολούθηση, φόβο και συστηματική κακοποίηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «Αποκαλύψεις», οι Αρχές εντόπισαν συστήματα παρακολούθησης που φέρεται να είχε εγκαταστήσει ο 41χρονος κατηγορούμενος, προκειμένου να γνωρίζει κάθε κίνηση της 39χρονης συζύγου του.

Την παρακολουθούσε ο 41χρονος

Κατά τις έρευνες βρέθηκε GPS tracker στο όχημά της, ενώ στο σπίτι εντοπίστηκαν συσκευές καταγραφής συνομιλιών και παρακολούθησης. Τα ευρήματα έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους αστυνομικούς να αναλύουν το περιεχόμενό τους για τυχόν στοιχεία που σχετίζονται με το έγκλημα.

Την ίδια ώρα, οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο η αφορμή για τη φονική επίθεση να συνδέεται με μήνυμα που έλαβε ή αντάλλαξε η 39χρονη το βράδυ της τραγωδίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 41χρονος φέρεται να ζήλευε παθολογικά τη σύζυγό του και να αντιδρούσε ακόμη και στις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες φίλης της 39χρονης

Μαρτυρίες από το περιβάλλον της 39χρονης περιγράφουν μια γυναίκα που αναζητούσε διέξοδο από τον γάμο της, χωρίς όμως να καταφέρνει να κάνει το τελικό βήμα λόγω φόβου. Φίλη της αποκάλυψε ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσής της, καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά της ανησυχούσαν έντονα για την ασφάλειά της.

«Της είχαμε πει να πάρει τα παιδιά και να φύγει. Είχαμε βρει ακόμη και μέρος για να μείνει. Ήμασταν έτοιμοι να τη βοηθήσουμε να εξαφανιστεί από τη ζωή του. Όμως φοβόταν πολύ να κάνει αυτό το βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια φίλη περιέγραψε επίσης τη βία που, όπως υποστήριξε, βίωνε η 39χρονη σε συχνή βάση. «Μου έλεγε ότι “δεν ξέρεις ακριβώς τι περνάω και δεν θέλω να σου λέω. Γιατί, όχι ότι δεν σε εμπιστεύομαι, αλλά δεν θέλω να με λυπάσαι”, μου λέει, “και στεναχωριέμαι, δεν θέλω να τα κουβεντιάζω. Αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τι περνάω”. Και ότι ήθελε να φύγει. Και ότι φοβάται, για αυτό δεν φεύγει».

Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της τόνισε: «Δεν ήταν ξύλο για κάτι που μπορεί να γινόταν σοβαρό. Ήταν σαν να παίρνεις ένα χάπι την ημέρα, κάπως έτσι. Τώρα το πόσο συχνά γινόταν… γινόταν αρκετά συχνά μου είχε πει. Η Βασιλική έψαχνε πολύ, δηλαδή, θα πήγαινε στο κέντρο (γυναικών) θα ρώταγε, θα ρώταγε κάποιο δικηγόρο. Ασχολιόταν δηλαδή να ξέρεις όλες τις περιπτώσεις, τι μπορεί να κάνει… Αλλά παραπέρα δεν προχώραγε, να πάρει την απόφαση».

«Είχαμε φτιάξει ένα σχέδιο για να φύγει, αλλά δεν προλάβαμε»

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είχε υπάρξει και παρέμβαση της αστυνομίας μετά από καταγγελία τρίτων προσώπων, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια, καθώς η 39χρονη φέρεται να φοβόταν τις αντιδράσεις του συζύγου της.

«Είχαν καλέσει από την αστυνομία, ναι. Κι ότι αυτή μετά όμως ότι δεν παραδέχτηκε κάτι, γιατί φοβόταν τι θα γίνει, τι θα ακολουθήσει. Είχαν πάρει κάποιοι από τον χορό τηλέφωνο την αστυνομία. Μου λέει “εντάξει, δεν μπορούσα να παραδεχτώ”, δηλαδή, ότι “αυτά που είπαν αυτοί, ενώ είχαν δίκιο” μου λέει. “Δεν μπορούσα να παραδεχτώ” γιατί αυτή φοβόταν, γιατί και στην αστυνομία να πάει ότι αυτός θα τη βρει και ότι θα της κάνει κακό».

Συγκλονιστική ήταν και η μαρτυρία της αδελφής της 39χρονης, η οποία αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν επί μακρόν την αποχώρησή της από το σπίτι. «Είχαμε φτιάξει ένα σχέδιο για να φύγει, αλλά δεν προλάβαμε», δήλωσε, σημειώνοντας ότι οι κινήσεις τους γίνονταν μυστικά ώστε να μην αντιληφθεί τίποτα ο 41χρονος.