Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για άτομα που δικαιούνται επιδόματα από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας, ενώ δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία καταβολής των 534 ευρώ για όσους ήταν σε αναστολή εργασίας τον Μάρτιο.
Το υπουργείο αναφέρει ότι η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού θα λάβει χώρα είτε την Παρασκευή 9 Απριλίου είτε τη Δευτέρα 12 Απριλίου, αλλά διευκρινίζει ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Μέσα στην εβδομάδα πάντως, δηλαδή από 5-9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 97 εκατ. ευρώ.
1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 5 -9 Απριλίου οι εξής καταβολές:
- 11,1 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 530 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
- 10,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 16.448 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (Επιδόματα Μητρότητας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας)
Τέλος, 6.300 ευρώ θα καταβληθούν σε 16 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.
2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν κατά την περίοδο 5-9 Απριλίου οι εξής καταβολές:
- 40 εκατ. ευρώ σε 32.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
- 35 εκατ. ευρώ σε 83.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
- 500.000. ευρώ σε 980 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Σημειώνεται ότι για την εν λόγω περίοδο δεν υπάρχουν προγραμματισμένες καταβολές από τον ΟΠΕΚΑ.
