Οι διοργανωτές το ονομάζουν «Λευκή Σελίδα». Μία «λευκή σελίδα» έτοιμη να γεμίσει όχι από αυτούς που «τα ξέρουν όλα», δηλαδή τους ενήλικες, αλλά από αυτούς που «έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα», δηλαδή τα παιδιά. Συγκεκριμένα τους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου-Σινεμά «Λευκή Σελίδα – Ιστορίες Ενηλικίωσης».
Πρόκειται για μία συνάντηση με στόχο οι μαθητές και οι υπεύθυνοι καθηγητές θεατρικών ομάδων διαφορετικών περιοχών της πρωτεύουσας να βρεθούν μαζί, να συζητήσουν, να μοιραστούν τις πολύχρονες εμπειρίες τους από το θεατρική εκπαίδευση.
«Ηταν οι ίδιοι οι μαθητές που αποφάσισαν οι ίδιοι το θέμα των εργασιών τους» μας λέει η Μαρία Αδαμοπούλου, μία εκ των διοργανωτών. «Αυτό θα είναι η “Ενηλικίωση” και κύρια πηγή άντλησης υλικού για τις θεατρικές τους παραστάσεις είναι η παγκόσμια πεζογραφία. Παρέα με μια ομάδα καλλιτεχνών το σχέδιο μπήκε σε δράση και σ’ αυτό το φεστιβάλ παρουσιάζεται το αποτέλεσμα».
«Προσωπικά δημιούργησα τη θεατρική ομάδα του 5ου Λυκείου Νίκαιας εδώ και 25 χρόνια. Πιστέψτε μας, οι μαθητές έχουν απίστευτες δυνατότητες αρκεί να τους δοθεί μια ευκαιρία!» τονίζει.
Σήμερα Σάββατο 18/05, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με προβολή ταινιών μικρού μήκους των σχολείων (19.00). Επεται η θεατρική παράσταση «Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Οσκαρ Ουάιλντ από το 11ο ΓΕΛ Περιστερίου (19.30), η «Λέσχη των τιποτένιων» του Τζόναθαν Κόου, από το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας και η βραδιά θα κλείσει (22.30) με συναυλία του συγκροτήματος «5/5» από το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας.
Αύριο Κυριακή 19/05, το Πειραματικό Αγ. Αναργύρων θα αυτοσχεδιάσει πάνω στην «Αστροφεγγιά» του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου (19.00) και θα ακολουθήσει προβολή ταινιών μικρού μήκους των σχολείων, τα θεατρικά «Τα κύματα» της Βιρτζίνιας Γουλφ από το 2ο ΓΕΛ Γαλατσίου και «Ο Γλάρος Ιωνάθαν» του Ρίτσαρντ Μπαχ από το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά. Η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι στις 22.15.
Με ελεύθερη είσοδο, σήμερα και αύριο, στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21).
