Λάνθιμος, Κυριακοπούλου, Kosemund Σανίδης: μικρού μήκους, μεγάλης εμβέλειας η συμμετοχή Ελλήνων δημιουργών στο 72ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Πριν από λίγα χρόνια, η Στέλλα Κυριακοπούλου ξεκίνησε τη διεθνή κινηματογραφική βόλτα της με τη μικρού μήκους «Βόλτα», με παγκόσμια πρεμιέρα και βραβείο στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2015. Τώρα συνεχίζει την επιτυχία της, καθώς η νέα ταινία της, «Mom’s Movie», σε σενάριο της Κυριακοπούλου και της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδη, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Φιλίνη και σε παραγωγή της Φανής Σκαρτούλη, επιλέχθηκε από το Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα Μικρού Μήκους Ταινιών του 72ου Φεστιβάλ του Λοκάρνο, που φέτος διεξάγεται από τις 7 έως και τις 17 Αυγούστου.
Στο ίδιο Τμήμα «επιστρέφει» ο Ευθύμης Kosemund Σανίδης που το 2014 είχε κάνει, εκεί, την παγκόσμια πρεμιέρα του «II». Η νέα του, διαγωνιζόμενη μικρού μήκους ταινία λέγεται «Ολες οι Φωτιές η Φωτιά» και πρωταγωνιστούν οι Νίκος Γεωργάκης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Θανάσης Μπράτος και Βαγγέλης Τσιμπογιάννης.
Στο Λοκάρνο, εκτός συναγωνισμού και… ο νέος Γιώργος Λάνθιμος, με μικρού μήκους ταινία, με τον τίτλο «Nimic», μια 12λεπτη παραγωγή Ην. Βασιλείου, Γερμανίας και ΗΠΑ, με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντίλον και, δίπλα του, τη Δάφνη Πατακιά. Συγκεντρωμένο ελληνικό ταλέντο στο ελβετικό Φεστιβάλ, υπενθύμιση ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά να προσφέρει.
