Αφού χορτάσαμε να τον βλέπουμε στα social media του σε υπέροχες φωτογραφίες από την περιοδεία του σε Αμερική και Ευρώπη (στο πλαίσιο της οποίας εμφανίστηκε στα SXSW του Τέξας και Οkeechobee στη Φλόριντα), ο Leon of Athens επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και απόψε παρουσιάζει στον Κήπο της Πειραιώς 26 μια συναυλία που περιμένουμε με ενδιαφέρον.
Ο νεαρός και τόσο ταλαντούχος τραγουδοποιός που ξεχωρίσαμε από τον πρώτο κιόλας δίσκο του, το «Future», συνοδευόμενος από το συγκρότημά του, συμπράττει με μία dream team 30 γυναικείων φωνών, τις Chóres, την οποία δημιούργησε και διευθύνει η Marina Satti.
Τον τίτλο στην ξεχωριστή συναυλία (που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών) δίνει το τελευταίο του άλμπουμ «XENOS», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τη Minos Emi. Μεταξύ αυτών το ομώνυμο κομμάτι που είναι ήδη σουξέ (μάλιστα το βίντεο κλιπ του είναι υποψήφιo στα Μουσικά Βραβεία του Βερολίνου) αλλά και το τραγούδι «Aeroplane» που επίσης ξεχώρισε αμέσως από τον δίσκο και ανακηρύχθηκε καλύτερο τραγούδι για τον Μάιο από τη Songwriter Universe!
Ωστόσο, από το πρόγραμμά τους δεν θα λείψουν πολλές διασκευές-έκπληξη σε κομμάτια από την ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, ένας από τους πιο δραστήριους μουσικούς μας που μετρά σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες εντός κι εκτός Ελλάδος. Οι μεγάλες διεθνείς εμφανίσεις πάντως συνεχίζονται για τον Leon και το υπόλοιπο καλοκαίρι, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα εμφανιστεί σε μερικά ακόμα σημαντικά φεστιβάλ, όπως το Firefly Music Festival στο Ντέλαγουερ, το Camden Rocks του Λονδίνου και το Summerfest στο Μιλγουόκι.
Info: Πειραιώς 260 Κήπος, απόψε στις 22.30. Εισιτήρια από 8€, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39), στο 210-3272000 και στο greekfestival.gr.
