Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένας 45χρονος άνδρας, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε διαμάχη για την επιμέλεια του παιδιού του, είναι ο βασικός ύποπτος για την ένοπλη επίθεση σε κέντρο φροντίδας για μητέρες και παιδιά στη βόρεια Γερμανία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται τις γερμανικές αρχές.

Όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι, ο άνδρας είχε προγραμματισμένο ραντεβού νωρίτερα τη Δευτέρα στη δομή που βρίσκεται στην πόλη Στάντε, κοντά στο λιμάνι του Αμβούργου, πριν ανοίξει πυρ λίγο μετά το μεσημέρι.

Όλα τα θύματα -τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες- ήταν εργαζόμενοι της δομής.

Η τριών μηνών κόρη του υπόπτου και η μητέρα του παιδιού είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο φερόμενος ως δράστης, η μητέρα του παιδιού και ακόμη μία γυναίκα βρίσκονται υπό κράτηση.

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δήλωσε: «Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από το μέγεθος της βίας σε έναν χώρο που προορίζεται να προσφέρει προστασία.»

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Δευτέρα σήμανε συναγερμός στην πόλη Στάντε στη Κάτω Σαξονία, καθώς έγινε γνωστό πως είχε γίνει ένα σοβαρό αιματηρό επεισόδια με τουλάχιστον πέντε νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Στην συνέχεια έγινε γνωστό πως και ένας έκτος άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματά του μέσα στο νοσοκομείο.

Οι αρχές προχώρησαν γρήγορα στον εντοπισμό και στην προσαγωγή των υπόπτων, καθησυχάζοντας τους πολίτες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

⇒Υπενθυμίζεται πως αρχικά είχε γίνει λόγος για μια γυναίκα και έναν άνδρα ηλικίας 21 ετών πως βρίσκονταν πίσω από το μακελειό

Βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild κατέγραψε αστυνομικούς να περικυκλώνουν ένα αυτοκίνητο με σκασμένο λάστιχο και να συλλαμβάνουν δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο βασικός ύποπτος κατοικεί στην περιοχή του Ανόβερου, έχει γεννηθεί στη Γερμανία και είναι τουρκικής καταγωγής.