Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη»

Φέτος τα Χριστούγεννα η τύχη του λαϊκού ήρωα αλλάζει. Ξαφνικά κερδίζει ένα απρόσμενο δώρο: χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Βιέννη για όλη την οικογένεια! Το ταξίδι ξεκινά. Το αεροπλάνο απογειώνεται. Ο Καραγκιόζης, η Αγλαΐα, ο Χατζηαβάτης και η γυναίκα του είναι στις θέσεις τους. Τι θα γίνει, όμως, όταν διαπιστώσουν πως τα Κολλητήρια έχουν μείνει μόνα στο σπίτι; Ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς συνεργάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια νέα χριστουγεννιάτικη παράσταση θεάτρου σκιών με ζωντανή μουσική.

Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης με την ξεχωριστή φωνή και σκηνική του παρουσία συμπράττει με τον ανατρεπτικό Παντελή Αμπαζή και ερμηνεύουν ζωντανά πρωτότυπες διασκευές τραγουδιών, σε μια παράσταση που η παράδοση συναντά το σήμερα. Tίτλος της παράστασης: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη».

Info: Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος». Ωρα έναρξης: 17.00. Γενική είσοδος: 12€.

Ανθρωπιά και κρίση

Υπάρχει ανθρωπιά στα χρόνια της κρίσης; Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ακύλλας Καραζήσης ψάχνει την απάντηση, σκηνοθετώντας στη Στέγη το καίριο έργο του γερμανόφωνου Αυστροούγγρου συγγραφέα Χόρβατ «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» και μιλάει με σοφία για τη βαρβαρότητα της εποχής. Γραμμένο το 1932, το κείμενο περιγράφει με ανατριχιαστική ακρίβεια έναν κόσμο αποξένωσης σε μια προφασιστική κοινωνία άγριου καπιταλισμού, όπου κυριαρχούν ο κυνισμός και το ατομικό οικονομικό συμφέρον.

Η άνεργη Ελισάβετ βάζει ενέχυρο το σώμα της στο Κρατικό Ανατομείο, προκειμένου να εξασφαλίσει μια άδεια πλασιέ για να δουλέψει. Στη συνέχεια θα κατηγορηθεί για απάτη, θα συγχρωτιστεί με ένα αμάλγαμα ανθρώπων και θα ζήσει μια σύντομη ερωτική ιστορία με τον αστυνόμο Αλφόνσο που τη συντηρεί. Τι θα συμβεί, όμως, όταν και αυτή η χαραμάδα φωτός σβήσει;

Info: Μικρή Σκηνή, στις 21.00. Κανονικό: 18€. Μειωμένο: 10€.

Τα 18χρονα του Λειβαδά

Τα 18 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στη μουσική πραγματικότητα θα γιορτάσει ο Κώστας Λειβαδάς μαζί με την Τασούλα Επτακοίλη στο πλαίσιο των «Συναντήσεων με μουσικούς» στο cafe του «Ιανού». Φίλοι και συνεργάτες που μοιράστηκαν όλα αυτά τα χρόνια τραγούδια και συνεργασίες θα είναι εκεί. Θα τραγουδήσουν, θα θυμηθούν και θα μιλήσουν για όλα σε μια γιορτινή βραδιά, λίγο πριν από το τέλος του 2015. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΙΝΕΜΑ Επιλογές

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

«Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

Με τους Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογέγκα, Οσκαρ Αϊζακ, Ανταμ Ντράιβερ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ.

Η ιστορία της κλασικότερης ποπ saga επιστημονικής φαντασίας συνεχίζει από την «Επιστροφή των Τζεντάι», με τον πιο υπέροχο τρόπο: συναρπαστική, συγκινητική, διασκεδαστική για τους fans αλλά και τους νέους θεατές.

ODEON STARCITY, NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, STER ESCAPE ILION, VILLAGE MALL, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΙΝΤΕΑΛ, ΝΑΝΑ CINEMAX, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ, CINERAMA, GAZARTE, ΑΙΓΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΖΕΑ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΝΑΡ, ΟΝΕΙΡΟ ΡΕΝΤΗ, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΣΙΝΕ ΑΝΟΙΞΙΣ, ΣΟΦΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

«Joy» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Με τους Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντγκαρ Ραμίρες. Νέα συνεργασία της «ομάδας» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ που τα τελευταία χρόνια, με το ίδιο πάνω-κάτω καστ, με τα «Οδηγός Αισιοδοξίας» και «American Hustle», οδηγήθηκε σ’ ένα οσκαρικό σερί.

Πραγματική ιστορία μιας αυτοδημιούργητης Αμερικανίδας επιχειρηματία, ή το αμερικανικό όνειρο ως σαπουνόπερα. Με έμφαση στο καστ και στο στιλ.

EMBASSY NOVACINEMA ODEON, ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΒΑΝΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ODEON ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΔΑΦΝΗ, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ, NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, ODEON STARCITY, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ

«Τα μυαλά που κουβαλάς» των Πιτ Ντόκτερ, Ρόνι Ντελ Κάρμεν

Με τις φωνές των Εϊμι Πόλερ, Φίλις Σμιθ, Μπιλ Χέιντερ, Λούις Μπλακ, Μίντι Κέιλινγκ, Νταϊάν Λέιν, Κάιλ ΜακΛάχλαν / στα ελληνικά: Νάντια Κοντογεώργη, Αντρια Ράπτη, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Δαρλάσης.

Η πιο ευαίσθητη, τρυφερή, διασκεδαστική αλλά και… εγκεφαλική μελέτη της πορείας και του ρόλου των ανθρώπινων συναισθημάτων, έρχεται από το νέο αριστούργημα της Pixar. Για μικρούς και, ακόμα περισσότερο, για μεγάλους.

VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, ΟΝΕΙΡΟ ΡΕΝΤΗ, ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΠΑΤΗΣΙΑ

«Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Με τις Γκιουνές Σενσόι, Ελίτ Ισκάν, Ντογκά Σεϊνέπ Ντογκούσλου. Ντεμπούτο της σκηνοθέτη από την Τουρκία, ήδη πολυβραβευμένο, και η πρόταση της Γαλλίας για το Ξενόγλωσσο Οσκαρ. Η ιστορία πέντε κοριτσιών, αδελφών, που η καθεμιά με τον τρόπο της προσπαθεί ν’ αντισταθεί στη σύγχρονη, απαρχαιωμένη, πατριαρχική τουρκική νόρμα. ΑΑΒΟΡΑ, ΔΙΑΝΑ, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΙΑΝΟΝ

«Το μαργαριταρένιο κουμπί» του Πατρίσιο Γκουσμάν

Ο μεγάλος Χιλιανός ντοκιμαντερίστας παρουσιάζει μια conceptual ταινία που αφηγείται την ιστορία της πατρίδας του με κοινό άξονα τη μνήμη του νερού. Πανέμορφο, πανέξυπνο και συγκινητικό.

ΑΣΤΥ, ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ

«Ο ηλίθιος» του Γιούρι Μπίκοφ

Με τους Αρτέμ Μπιστρόφ, Νίνα Αντιούχοβα. Νέο ρωσικό πολιτικό σινεμά, στην ιστορία ενός ταπεινού υδραυλικού που θέλησε, κυριολεκτικά, να σώσει τον κόσμο, για να έρθει αντιμέτωπος με τη διαφθορά των αρχών και με ανθρώπους που δεν θέλουν να σωθούν. Μετά τον «Λεβιάθαν», η επόμενη ταινία που εξόργισε το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού.

ΔΑΝΑΟΣ, ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΔΙΑΝΑ

«Carol» του Τοντ Χέινς

Με τις Κέιτ Μπλάνσετ, Ρούνι Μάρα. Ο απαγορευμένος έρωτας μπορεί να είναι και τόσο όμορφος, η κάμερα τόσο ευαίσθητη, οι ερμηνείες τόσο μεγαλειώδεις. Μια λεσβιακή ερωτική ιστορία, απίθανη αισθητική και αριστουργηματικό σενάριο, στο κέντρο μιας από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ODEON ΟΠΕΡΑ, ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΙΛΙΟΝ, ODEON ΑΤΛΑΝΤΙΣ ΔΑΦΝΗ, NOVACINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ, ODEON STARCITY

«Η γέφυρα των κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Με τον Τομ Χανκς. Ψυχροπολεμικό θρίλερ βασισμένο σε πραγματική ιστορία, σενάριο των αδελφών Κοέν, εξαιρετική ανάπλαση της εποχής κι ένα αριστουργηματικό πρώτο μέρος που αντιπαρέρχεται την κοινοτοπία του δεύτερου. Βέβαιη παρουσία στα επόμενα Οσκαρ.

ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΙΛΙΟΝ, ODEON STARCITY, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ

«Ο Αστακός» του Γιώργου Λάνθιμου

Με τους Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λεά Σεντού.  Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για τη νέα ταινία του Ελληνα σκηνοθέτη, αγγλόφωνη, διεθνή συμπαραγωγή.

Ενα ιδιοσυγκρασιακό love story, με χιούμορ και κυνισμό, για την πιο συναισθηματική, ζεστή αλλά και πνευματώδη ταινία του ώς τώρα.

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΠΑΤΗΣΙΑ