• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.1°C / 33.5°C
  4 BF
  32%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.7°C / 33.0°C
  4 BF
  34%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 34.0°C / 35.4°C
  2 BF
  34%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  39%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 30.2°C
  3 BF
  51%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.0°C / 32.7°C
  3 BF
  34%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.4°C / 27.3°C
  3 BF
  28%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.5°C / 33.5°C
  2 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 33.8°C
  4 BF
  39%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 27.3°C / 29.9°C
  4 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.8°C / 32.4°C
  3 BF
  31%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 29.7°C
  3 BF
  45%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.2°C / 31.9°C
  2 BF
  29%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.6°C / 33.3°C
  3 BF
  34%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.2°C / 28.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.8°C / 33.1°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 31.7°C
  3 BF
  40%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.4°C
  2 BF
  42%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι προσλήψεις, οι γονείς και τα τέκνα τους

 • A-
 • A+

Aυτό με τους πολιτικούς που διορίζουν τα τέκνα τους σε ωραίες άνετες θέσεις του Δημοσίου είτε εντός έδρας είτε εκτός δεν έχει προηγούμενο σε άλλες χώρες -τουλάχιστον όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τέκνα υποβάλλονται στη βάσανο του διαγωνισμού [δεν παίρνουν αβίαστα γουρούνι σε σακί, απαιτούν κάποιες γνώσεις, μάλλον πολλές γνώσεις, τουλάχιστον στα «φιλελεύθερα» καθεστώτα, όπου τηρούνται, έστω προσχηματικά, μερικοί κανόνες και θεσμοί].

Εδώ, μπάτε σκύλοι αλέστε για τους γόνους των πολιτικών και άλλων «διασήμων» της πολιτικής ζωής. Δεν είπε κανείς πως δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία, αλλά καλό θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ θα έλεγε κανείς να ιδρώσουν λίγο, να υποστούν την αγωνία της ανεύρεσης εργασίας, να έχουν αγωνία για την απόκτηση κάποιας θέσης και όχι να τους σερβίρουν τις δουλειές στο πιάτο οι καλοζωισμένοι ούτως ή άλλως γονείς ή φίλοι ή γνωστοί ή ξέρω γω ποιος «ισχυρός» αξιωματούχος.

Θα αντιτάξουν βέβαια τα σαΐνια της ελεύθερης αγοράς ότι οι αιτιάσεις για τέτοιου είδους προσλήψεις είναι σχετλιαστικά επιφωνήματα ή ακραίος λαϊκισμός -δεν περνάει από το μυαλουδάκι τους ότι οι πράξεις αυτές των προσλήψεων είναι ο αίσχιστος λαϊκισμός, ότι διαιωνίζουν τον αηδιαστικό νεποτισμό και παγιώνουν την αντίληψη ότι πρέπει να έχεις -ακόμη!- μπάρμπα στην Κορώνη για να βρεις μία δουλίτσα της προκοπής, δηλαδή άνετη, προνομιακή, με παχυλό μισθό και τα συμπαρομαρτούντα. Εάν είχαν λίγη τσίπα θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να φωτογραφίζονται οι γονείς με τα χαριτωμένα τέκνα τους για την «επιτυχία» της πρόσληψης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει αυτή τη συστολή, που θα ήταν πρώτα από όλα ευπρέπεια και σεβασμός στα παιδιά που αγωνίζονται να τελειώσουν πανεπιστήμια και καταλήγουν να εργάζονται στον συμπαθέστατο κατά τα άλλα τομέα των γκαρσονιών, των ντελιβεράδων και άλλων εργασιών του ποδαριού -όχι πάντως ή σπάνια στον χώρο που προβλέπουν οι σπουδές τους.

Είναι πολλά τα κρούσματα αλλά όταν κάποιο προέρχεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ε, κάπως ταράσσεται κανείς, κάπως δυστροπεί, αγανακτώντας και ελεεινολογώντας το καθεστώς και τη χώρα του -και τι φταίει η καημένη; Φαίνεται περίτρανα πλέον ποια είναι η πραγματική νοοτροπία και «φιλοσοφία» τούτου του κυβερνητικού συνονθυλεύματος από πρώην «σοσιαλιστές», ακροδεξιούς και άλλα λαμπρά αστέρια, χαμένα στη δίνη της εξουσίας και μόνο. Και βεβαίως δεν παύουν να έχουν γούστο τα δεξιά παπαγαλάκια και οι αδιάντροποι προπαγανδιστές της κυβέρνησης, που όλα τούς φαίνονται φυσιολογικά και προσπαθούν με μανία να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι «όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία» -ναι, αλλά κάτω από ποιες συνθήκες; Για ποια ισότητα μιλάνε, με χυδαίο μάλιστα τρόπο; Αυτοί οι δημοσιογράφοι απλώς αυτογελοιοποιούνται, χαράσσσοντας δρόμους υποταγής και ενδυναμώνοντας τις πελατειακές σχέσεις -ό,τι χειρότερο δηλαδή για τη βελτίωση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Κάνουν τη δουλειά τους, ασφαλώς, αλλά ποια ακριβώς είναι η δουλειά τους δεν φαίνεται κατανοητό ότι... κατανοούν, καψεροί κι αυτοί, αλλά αγέρωχοι μέσα στην υποτέλειά τους και τον αντισυριζαϊκό φανατισμό τους -για φαντάσου.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για το «ναι σε όλα»...
Με τέτοια εξουσία και τέτοιον λαό πώς είναι δυνατόν να μη λέει «ναι» ο Μητσοτάκης σε ό,τι τον προστάζουν; Αυτό έμαθε από μικρό παιδί, αυτό πράττει. Εάν δεν πει «ναι» σε όλα, δεν έχει προκοπή, δεν υπάρχει γι’...
Για το «ναι σε όλα»...
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Βία και εξουσία
Βία είναι, πριν και πάνω από όλα, η εξουσία· αυτό οφείλουμε να θυμόμαστε και μετά να μιλάμε για αγωγές, παιδείες, πολιτισμούς και λοιπά «ξερολίστικα» -είτε συμφωνούμε είτε όχι ότι η βία είναι η μαμή της...
Βία και εξουσία
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Καφενείο Νομαρχίας
Χαμηλές τιμές, ωραία ατμόσφαιρα, φοιτητές οι περισσότεροι θαμώνες. Μας μιλάνε με καλή διάθεση για το Καφενείο της Νομαρχίας, οι ιδιοκτήτες των οποίων τους έχουν βοηθήσει στο «στήσιμο» της μικρής τους...
Καφενείο Νομαρχίας
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Γενέθλια γη
Kέντρο νομίζω των πραγμάτων και του νοήματος είναι ο γενέθλιος τόπος -καθορίζει τον καθένα στη μετέπειτα πορεία του.
Γενέθλια γη
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Χωριά-παράδεισοι και οι εκάστοτε νέοι
Ενας παράδεισος το χωριό, αλλά ποιος νέος άνθρωπος να το συνειδητοποιήσει; Ποιος νέος να εγκατασταθεί στον παράδεισο, εννοείται στο χωριό του, τη στιγμή που άπαντες λοιδορούμε και αποστρεφόμαστε την αγροτική...
Χωριά-παράδεισοι και οι εκάστοτε νέοι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας