• Αθήνα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 12.6°C / 15.1°C
  4 BF
  91%
 • Θεσσαλονίκη
  Ψιχάλες
  12°C 10.3°C / 14.2°C
  4 BF
  80%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 17.0°C
  4 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 11.1°C
  1 BF
  70%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  5 BF
  62%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.5°C / 9.4°C
  1 BF
  93%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 5.6°C
  2 BF
  87%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  2 BF
  68%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.2°C / 16.8°C
  3 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  1 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.7°C / 18.4°C
  4 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  4 BF
  84%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  4 BF
  67%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.4°C / 8.9°C
  2 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 11.7°C
  2 BF
  90%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 19.8°C / 21.0°C
  2 BF
  66%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 14.3°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 13.8°C
  4 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 12.8°C
  3 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.1°C / 5.1°C
  1 BF
  95%
EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κατασκευάζουν θεωρίες, στοχοποιούν ανθρώπους

 • A-
 • A+

Ηρθε η ώρα να λάμψει η αλήθεια. Οι αποκαλύψεις τώρα ξεκινούν… 

Tο ίδιο Σαββατοκύριακο (15 και 16 Δεκεμβρίου 2018) εμφανίζονται 3 δημοσιεύματα, σε έντυπα 3 διαφορετικών εκδοτικών ομίλων, που παρουσιάζουν τη διαφημιστική Maze να συνδέεται με τον Μανώλη Πετσίτη, παρότι η συγκεκριμένη εταιρεία ουδεμία σχέση ή συνεργασία ή επαφή είχε καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της με τον συγκεκριμένο ιδιώτη, ο οποίος είναι παντελώς άγνωστος και άσχετος με το εταιρικό της αντικείμενο.

Δεν υπήρξε ποτέ ούτε μία συναλλαγή, ούτε μία επαφή, ούτε καν γνωριμία με τον Μανώλη Πετσίτη. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης δεν εκπροσώπησε ποτέ την εταιρεία σε κανένα φορέα ή επιχείρηση, σε κανέναν πελάτη της εταιρείας και δεν υπήρξε ποτέ η οποιαδήποτε επαφή μαζί του! Για αυτό άλλωστε και δεν δημοσιεύθηκε πουθενά το παραμικρό στοιχείο που να συνδέει τη λειτουργία της εταιρείας με τον συγκεκριμένο ιδιώτη. Γιατί δεν υπάρχει! Γιατί όλη αυτή η σύνδεση που επιχειρήθηκε είναι απλά ένα τεράστιο και αυταπόδεικτο ψέμα! 

Συνεπώς, το εύλογο ερώτημα είναι: 

Πώς είναι δυνατόν 3 μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα –συμπτωματικά όλα της ίδιας κομματικής αντίληψης και γραμμής- την ίδια μέρα να κάνουν την ίδια ψευδή σύνδεση στα δημοσιεύματά τους; Πώς γίνεται 3 δημοσιογράφοι, άσχετοι μεταξύ τους, καθότι εργάζονται σε διαφορετικά ΜΜΕ, να σκέφτονται την ίδια μέρα να κάνουν τον ίδιο συκοφαντικό συνειρμό και να πουν το ίδιο ψέμα; 

Μα, μόνον με έναν τρόπο εξηγείται: Ότι είχαν την ίδια πληροφόρηση, από τον ίδιο άνθρωπο ή το ίδιο memo! 

Επίσης… 

Το ίδιο Σαββατοκύριακο, στα δύο από τα τρία δημοσιεύματα των ανωτέρω εκδοτικών ομίλων (Παραπολιτικά και Ελεύθερος Τύπος) παρατηρείται κάτι πρωτοφανές στα ελληνικά δημοσιογραφικά χρονικά, να δημοσιεύονται δηλαδή απόρρητα εταιρικά οικονομικά στοιχεία, συγκεκριμένα συναλλαγές μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών, που καμία σχέση δεν έχουν με δημόσιο χρήμα!

Μάλιστα, αξιοποιώντας μεμονωμένα απόρρητα οικονομικά εταιρικά στοιχεία, επιχειρείται στα εν λόγω δημοσιεύματα μια τελείως ψευδής και συκοφαντική επίθεση στην εταιρεία Maze, κατασκευάζοντας συνδέσεις, οι οποίες καταφανώς είναι ανύπαρκτες βάσει του συνόλου των οικονομικών στοιχείων, που αυταπόδεικτα είχαν στη διάθεσή τους οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, όμως προφανώς αποσιώπησαν! Με απλά λόγια, απομόνωσαν ό,τι ήθελαν από το σύνολο των οικονομικών στοιχείων που ήρθαν στην κατοχή τους, προκειμένου να στηρίξουν την απολύτως κατασκευασμένη και ψευδή κοινή θεωρία τους! 

Και εδώ προκύπτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα, όπως: Πώς γίνεται την ίδια μέρα, δύο διαφορετικά εκδοτικά συγκροτήματα να αποφασίζουν να διαπράξουν την ίδια παρανομία; Πώς γίνεται δύο δημοσιογράφοι, που εργάζονται σε διαφορετικά ΜΜΕ, να κάνουν ταυτόχρονα το ίδιο πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά πράγμα, να δημοσιοποιούν δηλαδή απόρρητα οικονομικά στοιχεία ιδιωτικών εταιρειών, παραποιώντας καταφανώς με τον ίδιο τρόπο ακριβώς την αλήθεια, μιας και οι δύο αποφάσισαν να απομονώσουν από το σύνολο των δεκάδων πελατών της εταιρείας μόνο τους 2-3, που τους «βόλευαν», προκειμένου να στηρίξουν τη ψευδή και βλακώδη θεωρία τους; Πώς γίνεται να υπάρχει τέτοια σύμπτωση στην ψευδή και συκοφαντική επίθεση; 

Μα, μόνον με έναν τρόπο εξηγείται και αυτό: Ότι είχαν την ίδια πληροφόρηση από τον ίδιο άνθρωπο ή από το ίδιο memo! 

Το αν η πληροφόρησή τους προήλθε από φυσικό πρόσωπο ή από έγγραφο memo θα κληθούν να το απαντήσουν εκείνοι, που έγραψαν την ίδια συκοφαντία, χωρίς φυσικά κανείς από αυτούς να αναζητήσει απάντηση από την εταιρεία πριν τη δημοσίευση (άλλο ενδιαφέρον στοιχείο αυτό). 

Το πώς ήρθαν στην κατοχή τους τα απόρρητα οικονομικά στοιχεία μιας ιδιωτικής εταιρείας, που αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών, επίσης θα πρέπει να αναζητηθεί (και από εκεί θα αρχίσει να ξετυλίγεται και το κουβάρι…) 

Όμως, πριν και πέρα από τα όλα τα ανωτέρω, θα πρέπει να σημειωθεί το εξής: Αν αποδειχθεί ότι την ευθύνη για αυτή την κατασκευασμένη συκοφαντική θεωρία την έχει κάποιο κομματικό στέλεχος, τότε θα πρέπει αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Και αυτό θα πρέπει να το μάθει όλη η Ελλάδα.  

Για αυτό, λοιπόν, το επόμενο διάστημα, η εταιρεία Maze υπό τη νέα διοίκησή της,  προτίθεται να προχωρήσει στις ακόλουθες κινήσεις: 

Θα ζητήσει από τους υπογράφοντες τα συκοφαντικά άρθρα να απαντήσουν από πού προήλθε η ψευδής πληροφόρησή τους. 

Θα προσφύγει στην ΑΑΔΕ και στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να εντοπιστεί ποιος ελεγκτής παραβίασε το εταιρικό απόρρητο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του, εκτός και αν φυσικά εκείνος υποδείξει τον εντολέα του. (Δεν μας ενδιαφέρει ο υπάλληλος. Μας ενδιαφέρει ο εντολέας του).

Θα ενημερώσει σχετικά τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων καθώς και τις ενώσεις δημοσιογράφων (ελληνικές και διεθνείς). 

Και μόλις αρχίσει να συντίθεται η εικόνα και να αποδεικνύονται τα πραγματικά περιστατικά της κατασκευασμένης θεωρίας, τότε θα ξεκινήσει το πανηγύρι. Γιατί τότε θα μιλάμε για πραγματικό πανηγύρι. 
Καλή χρονιά σε όλους. 

ΥΓ. Την ημέρα που στα περίπτερα κυκλοφορούσε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ», ένας από τους ανωτέρω δημοσιογράφους τόλμησε να το εμπλέξει με τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη και τις εταιρείες του, λέγοντας ότι «πριμοδοτήθηκε» από εκείνον μέσω της εταιρείας Maze!

Το αισχρό αυτό σκόπιμο ψεύδος εξόργισε και προσέβαλε τόσο πολύ τον εκδότη της εφημερίδας (και υπογράφοντα του συγκεκριμένου άρθρου), που αποφάσισε να αναλάβει την αναβίωση της εταιρείας Maze, η οποία βρισκόταν σε στάδιο εκκαθάρισης, να λάβει γνώση της απόλυτης αλήθειας και του πλήρους αποδεικτικού υλικού, προκειμένου να προβεί στη συνέχεια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Και το έκανε. Πλέον, η εταιρεία Maze, υπό νέα διοίκηση, περνά στην αντεπίθεση στοχεύοντας τόσο στην αποκατάσταση της αλήθειας όσο και στην τιμωρία των συκοφαντών της. Για αυτό λέμε ότι οι αποκαλύψεις τώρα ξεκινούν… 

*Ο Μάνος Κακλαμάνος είναι ο νέος ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρείας Maze.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΠΟΨΕΙΣ
Ναυάγια στην ενημέρωση
Σήμερα τα ΜΜΕ πέφτουν από τα σύννεφα που ο Αργοσαρωνικός είναι μια τοξική βόμβα, στην οποία κυκλοφορούν ανενόχλητα περισσότερα από 30 σάπια και γερασμένα πλοία με καύσιμα, προκειμένου να ανεφοδιάζουν τα μεγάλα...
Ναυάγια στην ενημέρωση
ΑΠΟΨΕΙΣ
Σερβίρισμα (ιστορικών) παραμυθιών
Αυτά τα κατασκευασμένα παραμύθια, ένα είδος ψευδο-ειδήσεων, κρύβουν τους λόγους, γιατί και για ποιους λόγους έγινε ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Και καταστρατηγούν την ίδια την ψυχή της ενημέρωσης, που είναι ο...
Σερβίρισμα (ιστορικών) παραμυθιών
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δημοσιογραφία, ύμνοι και σιωπή
Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πολύ κυβερνητικό και επιχειρηματικό χρήμα, το οποίο έκανε πολλούς δημοσιογράφους και εφημερίδες να ξεχάσουν την αποστολή τους. Υμνούν κατά κόρον την κυβέρνηση, σιωπούν για τα...
Δημοσιογραφία, ύμνοι και σιωπή
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δέκα του Νικόλα
Δέκα χρόνια «Εφ.Συν.». Στο τιμόνι της ο διευθυντής της. Ο Νικόλας Βουλέλης. Συντονιστής μιας ομάδας εκλεκτών συνεργατών. Με κοινό όραμα. Το εγχείρημα πέτυχε. Η εφημερίδα έγινε η ναυαρχίδα μιας άλλης...
Δέκα του Νικόλα
ΑΠΟΨΕΙΣ
Δημοσιογράφοι και εξουσιογράφοι
Οι πολυδιαφημιζόμενοι εξουσιογράφοι των ιδιωτικών συμφερόντων στη χώρα μας σιωπούν. Ή μάλλον κάτι χειρότερο: Μας παραπλανούν.
Δημοσιογράφοι και εξουσιογράφοι
ΑΠΟΨΕΙΣ
«Πολύτιμη συμβολή των οργανώσεων και της καλής δημοσιογραφίας»
Δημοσιογράφοι και ΜΚΟ είναι αγαπημένοι στόχοι πολιτικών, αρθρογράφων και χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η αξιοπιστία τους, ειδικά των ΜΜΕ, είναι τόσο χαμηλή, σύμφωνα με το σύνολο των ερευνών κοινής...
«Πολύτιμη συμβολή των οργανώσεων και της καλής δημοσιογραφίας»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας