Ο θλιβερός -πια- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ρωτήθηκε σήμερα για το δημοσίευμα του «Documento», σύμφωνα με το οποίο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αιτήθηκε αγροτικών επιδοτήσεων, ύψους 8.500 ευρώ, για τα 2020 και 2021, από ευρωπαϊκά ταμεία.
Και τι απάντησε; Ότι αυτό αποτελεί ιστορικό δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη. Είπε, κατά λέξη: «Ο Πρωθυπουργός ενεργοποιεί πολλά χρόνια, τα τελευταία 10 χρόνια, ιστορικά δικαιώματα -είναι όρος αυτός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων, από αγροτεμάχια που ανήκαν στην οικογένειά του και πέρασαν στην ιδιοκτησία του».
Οπότε πηγαίνει και εισπράττει κάποια ιστορικά χιλιαρικάκια ο πρωθυπουργός, τι να κάνει… Άλλωστε, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, που διασύρεται όταν δικαιολογεί (κομπιάζοντας, βήχοντας και πίνοντας νερό) τα αδικαιολόγητα, «δεν υπάρχει κάποια διαδικασία, κάποιος να αιτηθεί εξαίρεση για ένα διάστημα από αυτά τα δικαιώματα». Τα ιστορικά δικαιώματα, προσθέτω.
Το σκέφτεστε να έπαιρνε ο Αλέξης Τσίπρας καμία τέτοια επιδότηση, τι θα γινόταν; Κι ας μην ήταν ιστορική. Τα κανάλια θα ήταν έξαλλα! Ήταν έξαλλα με τα 500 ευρώ ενοίκιο για το σπίτι του στο Σούνιο, αν θυμάστε. Ενώ τώρα με τα 8.500 ευρώ το χρόνο, είναι ήσυχα όλα τους.
Πάντως είναι ντροπιαστικό για έναν πρωθυπουργό να λαμβάνει αγροτικές επιδοτήσεις, έτσι;
