Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έξι αλλαγές προσώπων έφερε ο μίνι ανασχηματισμός που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, όμως οι υπουργοποιήσεις του Θάνου Μωραΐτη και του Άγγελου Τόλκα, πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ., είναι εκείνες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλο το παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχική προσέγγιση και με τους δύο πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου είχε γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στην απόφαση του Θάνου Μωραΐτη να συμμετάσχει στην κυβέρνηση σημαντική ήταν η επιρροή του Χρίστου Σπίρτζη και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι βρίσκονται, πλέον, στο ίδιο υπουργείο (Υποδομών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του με το ΚΙΝ.ΑΛΛ., όμως λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο κ. Μωραΐτης είχε δηλώσει ότι αποσύρεται επικαλούμενος λόγους διαφωνίες με την πολιτική του κινήματα.

Αναφορικά με τον Άγγελο Τόλκα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως, ενώ ήταν αρχικά θετικός ως προς το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά στο πλαίσιο της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, στην τελευταία του επικοινωνία (χθες) ήταν αρνητικός.

Σήμερα, όμως, ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να δεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του εξήγησε ποιο είναι το πνεύμα και η φιλοσοφία τόσο της παρούσας κυβέρνησης όσο και της επόμενης ημέρας.