Αφοπλιστικά ειλικρινής ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την έναρξη του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, δεν μπόρεσε να κρύψει τη δυσφορία του για την ενασχόληση του επιτελικού του κράτους με τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παραπονέθηκε» διακριτικά για το γεγονός ότι η κυβέρνησή του καλείται να αντιμετωπίσει – όχι με επιτυχία – φυσικές καταστροφές κι έτσι μένει πίσω το σχέδιο του για θέματα ενδεχομένως πιο πιασάρικα και που δεν τον εκθέτουν τόσο όσο η αποτυχημένη διαχειριση πυρκαγιών και πλημμυρών.
«Ξέρουμε ότι αναλώνουμε χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων και αυτό είναι πια μια πραγματικότητα η οποία πάντως δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μας εξέλεξαν οι πολίτες…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία σε δυο από τα νομοσχέδια που συζητούνται σήμερα στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το πρώτο είναι του υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στην επιλογή διοικήσεων σε φορείς του δημοσίου τομέα και το δεύτερο είναι του υπουργείου Υγείας και αφορά στη λειτουργία ειδικών Μονάδων σε νοσοκομεία για την περίθαλψη ασθενών με εγκεφαλικά επεισόδια.
