Επισημαίνοντας ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σφοδρότερο και επηρεάζει περισσότερο τους νέους, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε μια νέα σειρά από μέτρα, παραμένοντας σταθερός στο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και ξεχνώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επίσης, μίλησε για την αισιοδοξία που γεννά η ελπίδα για το εμβόλιο «που η χώρα μας έχει φροντίσει να προμηθευτεί», ώστε να χορηγηθεί «με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει κανένα εμβόλιο που να έχει λάβει έγκριση προς χρήση.
Όπως είπε δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown, τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση επικινδυνότητας 3 και 4.
- απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί, πλην όσων εργάζονται ή κινούνται για λόγους υγείας.
- υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.
Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σάββατου και αφορούν μεταξύ άλλων την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, περιοχές όπου κατέγραψαν υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ συνολικά η χώρα σπάει το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ.
