Σημειώνεται ότι στο σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» περιγράφεται το καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας μέσω της οποίας επιλέχθηκαν οι επτά πλατφόρμες ως μεσάζοντες για το μοίρασμα των 193 εκατ. ευρώ μέσω ΚΕΚ.
Τη στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να απαντήσει για την ταμπακιέρα (τον τρόπο επιλογής για τις πλατφόρμες, τις εταιρείες και τη διαδικασία-εξπρές που ακολουθήθηκε), προτίμησε να εκτοξεύσει ύβρεις και συκοφαντίες κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», αλλά και ενάντια σε άλλα ΜΜΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Αλέξη Τσίπρα – Έφη Αχτσιόγλου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι σε… άλλη γραμμή.
Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, το φιάσκο και, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν είχε τον… απαιτούμενο χρόνο στη διάθεσή της.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «δεν υπήρχε ο χρόνος για να υπάρξει η αναγκαία πιστοποίηση των προγραμμάτων με αποτέλεσμα να υπάρχει διαβαθμισμένη ποιότητα και η αλήθεια είναι ότι σε ένα τέτοιου τύπου πρόγραμμα που αποσκοπεί πρωτίστως στο να παρέχει δεξιότητες σε επιστημονικούς κλάδους που ήδη έχουν επιστημονική γνώση κεφαλοποιημένη», ενώ υποσχέθηκε διορθώσεις λέγοντας «αυτό δεν ανταποκρίνεται στα δικά μας δεδομένα. Θα υπάρξουν άμεσες διορθωτικές κινήσεις».
Οι δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ
«Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους το φιάσκο της κατάρτισης»
Για το θέμα τοποθετήθηκε, μέσω ανακοίνωσης, η Κουμουνδούρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για φυγομαχία.
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.
Τα δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.»
«Κολλητοί» οι καλεσμένοι στο πάρτι των «χρυσών» vouchers
