Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία να μεγαλώνει, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εμφανίσθηκε καθησυχαστική και επανέλαβε πως η ρύθμιση για την αναστολή των εκδρομών αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Οι μαθητές, οι οποίοι είναι ήδη σε διαδικασία επιστροφής στη χώρα μας, θα επιστρέψουν κανονικότατα στις δραστηριότητές τους», δήλωσε (Πρακτορείο 104,9 fm) η υπουργός για τους μαθητές των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στην Ιταλία σε εκπαιδευτικές εκδρομές και επιστρέφουν άμεσα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως γίνεται απογραφή και των φοιτητών που βρίσκονται στην Ιταλία. «Γίνεται μία συστηματική απογραφή τώρα, σε συνεννόηση με όλους τους πρυτάνεις. Δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας», ανέφερε, προσθέτοντας πως η ρύθμιση για την αναστολή των εκδρομών αφορά όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση αυτή επισήμανε: «Αν υπάρχει μία λέξη που πρέπει να συγκρατήσει κανείς, αυτή η λέξη είναι η πρόληψη. Αμέσως μόλις είχαμε νέα για την εξάπλωση του ιού, πρώτη μας σκέψη ήταν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, οι εκπαιδευτικοί και γι’ αυτό σπεύσαμε προληπτικά και έπειτα από εισήγηση του αρμόδιου φορέα, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, να αναστείλουμε προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές, παρότι δεν είχαμε πληροφόρηση ότι οποιοσδήποτε μαθητής, φοιτητής, καθηγητής βρισκόταν μέσα στις ζώνες της καραντίνας, που έχουν κριθεί από την ιταλική κυβέρνηση ως πληττόμενες άμεσα. Παρόλα αυτά δράσαμε προληπτικά με πρώτο γνώμονα την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται στις εκπαιδευτικές δομές εξήγησε ότι «εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν σταλεί σχετικές εγκύκλιοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για μέτρα πρόληψης και υγιεινής», ενώ «έχει διατεθεί και κονδύλι από το υπουργείο Εσωτερικών για εξοπλισμό σχετικά με την πρόληψη σε αυτή την κατεύθυνση».

Σχετικά με τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας της χώρας, η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι «το υπουργείο Υγείας εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ετοιμάσει ένα πληρέστατο σχέδιο δράσης αναφορικά με την πρόληψη απέναντι στον συγκεκριμένο ιό» και «η σύσκεψη αφορά το να συζητηθεί με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο δράσης».