Το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές εξασφάλισε και επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από το σημερινό συνέδριο του κόμματος, στη πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.
Εκπρόσωποι από κάθε μία από τις 50 Πολιτείες παρίστατο στο συνέδριο και ανακοίνωσαν με αλφαβητική σειρά τη στήριξή τους στον υποψήφιο πρόεδρο. Λίγο μετά το μεσημέρι ο αριθμός των ψήφων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τους 1.276, αριθμός επαρκής για να του εξασφαλίσει το χρίσμα.
Νωρίτερα, το συνέδριο έχρισε και τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εκπρόσωπους. Στην ομιλία του δήλωσε πως «Η επιλογή στις εκλογές δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη και οι πιθανότητες δεν ήταν ποτέ υψηλότερες».
Τις προηγούμενες ημέρες έντονες διαδηλώσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Σάρλοτ, με τους διαδηλωτές να κλείνουν τους δρόμους και να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα
