Την απόρριψη του αιτήματος άρσης της ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη για το περιστατικό στο λιμάνι της Αίγινας την περίοδο της καραντίνας, εισηγείται στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από την επιτροπή που συνεδρίασε χθες προκειμένου να αξιολογήσει, βάσει της δικογραφίας που σχηματίστηκε, το σχετικό εισαγγελικό αίτημα.
Οπως έγινε γνωστό, υπέρ της άρσης της ασυλίας του επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, στο σκέλος που αφορά το αδίκημα της απείθειας, τάχθηκαν ο Θ. Πλεύρης από τη Ν.Δ. και ο Απ. Αβδελάς από την Ελληνική Λύση. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά το επεισόδιο που σημειώθηκε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία με άνδρα του Λιμενικού Σώματος, επειδή ο κ. Βαρουφάκης επιδίωξε να μετακινηθεί από το νησί στην Αθήνα προκειμένου να τοποθετηθεί ως βουλευτής και πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε συνεδριάσεις της Βουλής.
Ο Γ. Βαρουφάκης δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στο υπόμνημα ωστόσο που απέστειλε ζήτησε την απόρριψη της δικογραφίας, επαναλαμβάνοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε αντικείμενο «πολιτικής σκευωρίας και πολιτικής δίωξης» εναντίον του.
«[…] Η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας, που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές συνταγματικές επιταγές, αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες» κατέληγε στο υπόμνημά του.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας