Νέα δεδομένα στις διαβουλεύσεις για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς δημιουργεί η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου, την Παρασκευή, στη Βουλή. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ προσπαθούν να διερευνήσουν τις δυνατότητες και το πλαίσιο συμπόρευσης.
Στη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά μεταξύ άλλων, η «επόμενη μέρα» στην Ευρώπη και την Ελλάδα, μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Σήμερα, περισσότερο από πότε, αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής πολιτικής που θα αναγνωρίζει και θα αντιμετωπίζει τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, που θα οδηγεί στην έξοδο από αυτήν, αλλά και στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με βιώσιμες θέσεις εργασίας. Μιας πολιτικής που θα εκφράσει μια ισχυρή, αυτόνομη κεντροαριστερά, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
