• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.6°C / 13.5°C
  4 BF
  62%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 7.4°C / 11.4°C
  3 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 14.0°C
  5 BF
  62%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.4°C / 9.9°C
  3 BF
  60%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 9.1°C
  3 BF
  61%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.2°C
  1 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 3.4°C / 3.4°C
  2 BF
  65%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.4°C / 10.4°C
  2 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 14.4°C
  2 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 10.1°C / 11.9°C
  2 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 14.4°C
  5 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  6 BF
  66%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  3 BF
  44%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 11.1°C
  0 BF
  93%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.1°C / 12.5°C
  0 BF
  80%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 16.8°C / 18.2°C
  2 BF
  73%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.8°C / 13.0°C
  0 BF
  62%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 5.3°C / 9.4°C
  3 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 11.2°C
  1 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.7°C / 3.7°C
  1 BF
  82%
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παρεμβάσεις και ομιλίες στελεχών στο 3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

 • A-
 • A+

Με ομιλίες συνέδρων συνεχίστηκε η δεύτερη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Οι ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στο μέλλον του κόμματος, στο ζήτημα της εκλογής προέδρου από τη βάση, αλλά και στην κριτική στην κυβέρνηση, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις κρίσεις στη χώρα.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Ισχυρό μήνυμα αγώνα για προοδευτική διακυβέρνηση

Σύμφωνα με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι «η κοινωνία περιμένει με ελπίδα και αισιοδοξία τα μηνύματα που θα βγουν από το συνέδριο μας», σημειώνοντας ότι το συνέδριο στέλνει ισχυρό μήνυμα δέσμευσης, αποφασιστικότητας και αγώνα, για ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αναφερόμενη στις αλλαγές στο καταστατικό που συζητιούνται, είπε ότι έρχονται να ενισχύσουν τη δημοκρατία του κόμματος, να γειώσουν το κόμμα στις κοινωνίες, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του προέδρου είναι πολύ σημαντικές και έρχονται να ενδυναμώσουν το ρόλο και τη δύναμη των μελών του κόμματος.

Ν. Φίλης: Να βρούμε ξανά τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό

«Να βρούμε ξανά τη στρατηγική του δημοκρατικού δρόμου για τον σοσιαλισμό, της ισχυρής ανανεωτικής ριζοσπαστικής μας ταυτότητας», ζήτησε ο Νίκος Φίλης, τονίζοντας ότι πρέπει να βαθύνει η σοσιαλιστική στρατηγική σε όλους τους τομείς «για να μη μείνει η φράση ένα εύρημα της στιγμής». 

Όπως είπε, «η νεοφιλελεύθερη υπερδεξιά κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που είναι φανατικά αφοσιωμένη στην ανασυγκρότηση του αστικού πολιτικού συστήματος δεμένη χειροπόδαρα στο άρμα μεγάλων οικονομικών συμφερόντων», δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο, «εμείς και τα κινήματα θα τη ρίξουμε». 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Υποστήριξε ότι οι εκλογές θα κριθούν από το ποιος θα θέσει τα πραγματικά διακυβεύματα και πως «έτσι θα μπουν προ των ευθυνών τους οι άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις» και επισήμανε ότι «το δημοκρατικό ριζοσπαστισμό της Αριστεράς δεν την εγκαταλείπουμε για να κυνηγήσουμε τη χίμαιρα ενός απροσδιόριστου Κέντρου», καλώντας «να μην προχωρήσουμε σε μια στρατηγικού χαρακτήρα μεταμόρφωση του πολιτικού μας υποκείμενου με οδηγό τον αρχηγισμό, τη ρευστοποίηση της κομματικής μας συγκρότησης και έναν ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό που υποκλίνεται βαθιά στον κυβερνητισμό και την εξουσία ως αυτοσκοπό». 

Π. Πολάκης: Πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αλλιώς

Υπέρ της εκλογής προέδρου και κεντρικής επιτροπής από τη βάση τάχθηκε ο Παύλος Πολάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενόψει της επόμενης διακυβέρνησής του. 

«Για να τα κάνουμε αλλιώς, πρέπει και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αλλιώς. Γι' αυτό πρέπει να εκλέξει τον πρόεδρο από τη βάση, από όλα τα μέλη του. Γι' αυτό πρέπει να εκλέξει την Κεντρική Επιτροπή του από όλα τα μέλη του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως για να υπηρετηθεί ένα «σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής, όχι σαν τα μνημόνια». 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Περιγράφοντας την «αριστερή πολιτική» που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε ότι «πλησιάζει ο καιρός που ο ελληνικός λαός θα εμπιστευτεί ξανά τις τύχες του και την ελπίδα του στο ΣΥΡΙΖΑ». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη να «πάρει μία ή δύο συστημικές τράπεζες πίσω στα χέρια του κράτους», να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την επανεκμετάλλευση του κάμπου της Θεσσαλίας και των εργοστασίων ζάχαρης, να στηρίξει την γεωργία και την κτηνοτροφία, να μεταφέρει αρμοδιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση, να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης. «Αριστερή πολιτική πρώτα και πάνω απ' όλα είναι να συγκρούεσαι με αυτούς που έχουν τη δύναμη, είτε την πολιτική είτε την οικονομική και να αναδιενέμεις ισχύ, πλούτο και εξουσία στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα», υπογράμμισε. 

Ν. Ηλιόπουλος: Νικητές οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι λαϊκές γειτονιές

«Δύο τρόποι υπάρχουν για να γραφτεί η ιστορία ενός κόμματος κι αυτές τις μέρες αποφασίζουμε ποιον θα διαλέξουμε. Ο πρώτος είναι κάποιος να εστιάσει στα εσωτερικά μικρογεγονότα. Ο δεύτερος είναι να κοιτάξει τη μεγάλη κοινωνική εικόνα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθηθεί ο δεύτερος, «και όταν τελειώσει το συνέδριο δεν θα υπάρχουν χαμένοι και νικητές». 

Νικητές, τόνισε, «θα είναι ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, οι λαϊκές γειτονιές. Χαμένοι θα είναι όλο το οικονομικό, μιντιακό σύστημα που έχει κάνει τα πάντα στο να διαλύσει τις ζωές μας και να στηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη». 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «πρέπει να μιλάμε συνέχεια για τον κόσμο της εργασίας, τον βασικό μισθό, την απελευθέρωση των συλλογικών συμβάσεων, την επαναφορά ελεγκτικών μηχανισμών», καθώς επίσης και για δημόσια εργαλεία παντού (στο ΕΣΥ, στην Ενέργεια, στο Χρηματοπιστωτικό), χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ασφάλεια. Υποστήριξε ότι πραγματικές κοινωνικές αλλαγές δεν μπορεί να κάνει καμία κυβέρνηση μόνη της αν δεν έχει ένα ζωντανό κοινωνικό ρεύμα. 

Όπως σημείωσε, «πρέπει να γίνουμε κυβέρνηση, αλλά για να γίνουμε κυβέρνηση προϋπόθεση είναι να μη γίνουμε σαν τους άλλους». Πρόσθεσε ότι πρέπει να θυμηθούμε ποιοι κράτησαν όρθια την κοινωνία στην πανδημία, εκείνοι που μέχρι τότε ήταν αόρατοι, οι εργαζόμενοι στα ντελίβερι, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα νοσοκομεία. «Οι μέρες της άμυνας τελειώνουν, περνάμε στην επίθεση», υπογράμμισε.

Ν. Παππάς: Να μην τους αρνηθούμε το δικαίωμα

Να μην αρνηθούν το «δικαίωμα» σε όλα τα μέλη του κόμματος να επιλέξουν με «καθολική ψηφοφορία την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τους συνέδρους ο Νίκος Παππάς, που απαντώντας στην κριτική ότι αυτό είναι «κεντρώα, δεξιά στροφή», τόνισε ότι «τα ισχυρά, μαζικά κόμματα, που μπορούν να διαμορφώνουν πολιτικά γεγονότα, έχουν κοινωνικά αντίβαρα. Είναι η ασπίδα του λαού όταν τα συμφέροντα και σκοτεινοί κύκλοι πάνε να επιβάλουν την ατζέντα τους». 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Ν. Παππάς υποστήριξε πως τα κυβερνητικά στελέχη «κάνουν μια ευχή», να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από αυτό το συνέδριο «διχασμένος και «πολιτικά απομονωμένος» και ότι θα ήθελαν να δουν το κόμμα να μην «μπορεί να ξεπεράσει τις οργανωτικές αδυναμίες» του. 

Π. Σκουρλέτης: Η αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας δεν ολοκληρώθηκε 

Αντίθετη με του Νίκου Παππά ήταν η θέση του Πάνου Σκουρλέτη όσον αφορά την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. «Το επίδικο δεν είναι η εσωκομματική εκλογή αλλά ο διάλογος και ο διάλογος που γίνεται εδώ μέσα αλλά θα πρέπει να βλέπει προς τα έξω. Οι καταστατικές αλλαγές θα πρέπει να συνδέονται με τα προβλήματα της κοινωνίας. Ακούγεται ότι το μείζον είναι ο τρόπος που θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο θα έπρεπε το συνέδριο να εκλέγει πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή σε συσχέτιση με τον διάλογο που γίνεται. Γιατί αυτή η αποσυσχέτιση; Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν αμφισβητήθηκε». 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αναφέρθηκε στον εσωκομματικό διάλογο λέγοντας ότι «εμείς μετά το 2019 είχαμε μία αστοχία, είμαστε το μοναδικό κόμμα που έχασε εκλογές, ξεκινήσαμε την συζήτηση για την αποτίμηση αλλά την αφήσαμε στη μέση». 

Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν ισχύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε προτάσεις σε αυτά τα χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση, το μήνυμα δεν έχει φθάσει όχι μόνο γιατί αυτά που λέμε δεν τα περνάνε τα ΜΜΕ, αλλά και γιατί δεν τα παίρνουν στα σοβαρά. Η συζήτηση γινόταν γύρω από το ποιοι είναι με το 3, ποιοι είναι με το 33, ποιοι είναι με τον πρόεδρο, αυτά με τα οποία θέλαν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη του κόμματος». 

Ρ. Σβίγκου: Να δώσουμε τη μάχη ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό

«Μια πραγματικά νικηφόρα στρατηγική ορίζει την ατζέντα της περιόδου, μια στρατηγική που δίνει πειστικές λύσεις και προωθεί με όραμα μια εναλλακτική ατζέντα. Η πορεία μας μας δείχνει ότι όποτε μιλήσαμε ξεκάθαρα, χωρίς στρογγυλέματα, κερδίσαμε», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κερδίσουμε και τώρα γιατί είναι αναγκαίο να δώσουμε τον αγώνα ενάντια στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού». 

EUROKINISSI/ ΤΑΤIΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επισήμανε ότι βρισκόμαστε πλέον σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο (πανδημία, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, περιστολή δικαιωμάτων). Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη «μείγμα νεοφιλελευθερισμού και αυταρχικής Δεξιάς της δεκαετίας ‘60», σχολίασε ότι όσοι μίλησαν για επιστροφή στην κανονικότητα έχουν διαψευστεί πανηγυρικά». 

Τόνισε ότι πρέπει να αντληθούν συμπεράσματα από τους αγώνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια (διανομείς, MeToo κ.α.), ενώ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προωθεί την ισάριθμη αντιπροσώπευση ανδρών και γυναικών σε όλα τα όργανα». Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιστορικό καθήκον μας να βγούμε από εδώ με κόμμα πιο δυνατό, ενωμένο και μαζικό» και πως αποτελεί ιστορική ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστεί και να κυβερνήσει ξανά.

Λούκα Κατσέλη: Η πρωτιά στις εκλογές είναι εφικτή

«Η πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές είναι εφικτή αρκεί να την πιστέψουμε και να δουλέψομε γι' αυτή», ανέφερε στην τοποθέτησή της η Λούκα Κατσέλη. 

«Το στοίχημα της πολιτικής είναι ένα: να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτά που ονειρευόμαστε, να αφήσουμε πίσω έργα και πολιτικές που θα προάγουν μία καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Μπορεί να επιτευχθεί μέσα από σύνθεση απόψεων και διαμόρφωση συμμαχιών. Είναι ελπιδοφόρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε σε δυνάμεις που δεν ανήκουν στην προοδευτική Αριστερά. Δεν ήταν καθόλου αυτονόητο ότι θα μπορούσαν να ξεπεραστούν διαφορές και ιδεολογήματα ώστε να διαμορφωθεί ενιαία πορεία. Είναι ενθαρρυντικό ότι στο συνέδριο συμμετέχουν όχι μόνο δυνάμεις από την Αριστερά αλλά και από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο», πρόσθεσε. 

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόσθεσε ότι «είναι απαραίτητη η ανάδειξη εναλλακτικών τρόπων στην άσκηση πολιτικής ειδικά στη σημερινή συγκυρία χειραγώγησης του Τύπου. Πρέπει να σπάσουμε την λογική του μονόδρομου και να αναδείξουμε την δυνατότητα εναλλακτικών πολιτικών. Η επόμενη δυσκολία είναι να πεισθεί ο κόσμος και οι νέοι ότι αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν, ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι μάταιη. Πρέπει όμως εμείς να αλλάξουμε, γιατί το να είσαι προοδευτικός σημαίνει να είσαι σωστός άνθρωπος, με ενσυναίσθηση για τους άλλους και με αίσθημα ευθύνης. Η πολιτική ποιεί ήθος και το ήθος στην πολιτική κάνει τη διαφορά. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και να υπερβούμε τις δυσκολίες». 

Γ. Δραγασάκης: Αναγκαίες οι αλλαγές και οι καινοτομίες στο καταστατικό

«Αναγκαίες και σημαντικές» χαρακτήρισε τις αλλαγές και τις καινοτομίες που πρέπει να γίνουν στο καταστατικό του κόμματος, ο συντονιστής της επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Δραγασάκης, που πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός «νέου πολιτικού κύκλου και μιας νέας αρχής» και πως είναι αναγκαίο «να δούμε τα καθήκοντα του σήμερα σε σχέση με την πείρα του χθες και τους στρατηγικούς στόχους του αύριο».

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αναφέρθηκε στα «κύρια αιτία των καθυστερήσεων που παρουσίασε η οργανωτική ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν», λέγοντας πως «η ταχύτητα των εξελίξεων και τα κυβερνητικά καθήκοντα, εξηγούν μεγάλο μέρος της καθυστέρησης». Όμως, επισήμανε πως «πέραν αυτών των αντικειμενικών αιτιών, ευθύνεται και η χαμηλή πολιτική δέσμευση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου μαζικού αριστερού κόμματος ενεργών μελών […] Και η κύρια ευθύνη για αυτό, ανήκει στα ηγετικά όργανα του κόμματος και κατ' επέκταση σε όλους και όλες μας». 

Και πρόσθεσε ότι «όλοι θέλαμε κόμμα μαζικό, αριστερό δημοκρατικό, αλλά δεν κάναμε σχεδιασμένα και δεσμευτικά όσα χρειάζονταν και μπορούσαμε για να το πετύχουμε», συμπληρώνοντας πως «αυτή η χαμηλή πολιτική δέσμευση αντανακλάται και στη χαλαρή στάση σε σχέση με την εφαρμογή του καταστατικού» καθώς «πολλά άρθρα και του υφιστάμενου καταστατικού δεν εφαρμόζονταν».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το κόμμα κατέφερε «να δημιουργήσει μια νέα αριστερή στρατηγική πέραν της εμπειρίας των καθεστώτων που ονομάστηκαν ‘υπαρκτός σοσιαλισμός’ και της διαχειριστικής, και υπό νεοφιλελεύθερη ηγεμονία, σοσιαλδημοκρατίας». Επίσης, εκτίμησε πως ως κοινωνία βρισκόμαστε «μπροστά σε μια νέα ανηφόρα» καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέες κρίσεις και απειλές. Απηύθυνε λοιπόν έκκληση στα μέλη του κόμματος «να μην εφησυχάζουν, να μη θεωρούν τη λαϊκή ψήφο δεδομένη και κυρίως να ενισχύουν τους δεσμούς τους με την κοινωνία».

Αρ. Μπαλτάς: Ο άνεμος αρχίζει να είναι ούριος 

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της επιτροπής Θέσεων, Αριστείδης Μπαλτάς, μίλησε για τις διεθνείς εξελίξεις υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τα πράγματα απαιτούν σταθερή θέση υπέρ της ειρήνης, άτεγκτη, μαχητική, διεθνή. Επισήμανε ότι ο πόλεμος κρύβει όλες τις άλλες κρίσεις, ξεχνιέται η πανδημία, η οικολογική καταστροφή, η ακρίβεια, οι ανισότητες. 

ΚΟΝΤΑPΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

«Στην Ελλάδα έχει αρχίσει να κινείται κάτι κοινωνικά που κερδίζει νίκη. Οι ντελιβεράδες και οι εργάτες της COSCO κατέκτησαν νίκη, οι γυναίκες αντιστέκονται και κερδίζουν με το MeToo κάστρα της πατριαρχίας, η νεολαία και οι φοιτητές αντιστέκονται». 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Πρόταση Τσίπρα για την εκλογή προέδρου
Εκλογές την Κυριακή 15 Μαΐου για αρχηγό και κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιλαμβάνει η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, όπως την παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
Πρόταση Τσίπρα για την εκλογή προέδρου
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πού και πώς ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Βασικές οδηγίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε μέσω της ιστοσελίδας του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πού και πώς ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κάλπες-ορόσημο στον δρόμο για την πολιτική αλλαγή
Το πρόσφατο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίστηκε από την ηγεσία και τα στελέχη του ιστορικό και μαζικό. Ιστορικό διότι επισφράγισε τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση, αν και όχι...
Κάλπες-ορόσημο στον δρόμο για την πολιτική αλλαγή
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τέσσερις ημέρες διαλόγου, ενότητας και ηχηρών μηνυμάτων στο Μαξίμου
Θετικά αποτιμά η Κουμουνδούρου το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μια εσωκομματική γιορτή, με τα επόμενα ορόσημα να είναι η 15 Μαΐου και οι εθνικές εκλογές.
3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Τέσσερις ημέρες διαλόγου, ενότητας και ηχηρών μηνυμάτων στο Μαξίμου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας