Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σκληρή ήταν δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις selfie φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρίσκεται σε παραλία των Χανίων, την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές στην περιοχή της Αιγιάλειας. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες», ενώ αναφέρει ότι η σκέψη του «είναι στην Αχαΐα που δοκιμάζεται. Είναι στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται, σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται, σύμφωνα με ΜΜΕ της Κρήτης, στα Χανιά για «ένα χαλαρό διήμερο» μετά την περιοδεία του στο νησί και φωτογραφήθηκε στα Φαλάσαρνα.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Όπως αναφέρει, «το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό. Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες».​

Κυβερνητικές πηγές: Ας θυμηθούμε το Μάτι

Για φτηνή αντιπαράθεση κατηγορούν κυβερνητικές πηγές τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στην ανάρτησή του, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύεται τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά.

«Η κοινωνία απεχθάνεται την κομματική αντιπαράθεση, τη στιγμή που συμβαίνει μια φυσική καταστροφή. Και δεν είχαμε κανένα σκοπό να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα αν δεν προκαλούσε με αυτό τον απολύτως ευτελή τρόπο» αναφέρουν και επαναλαμβάνουν την κριτική προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επίκεντρο τη φονική καταστροφή στο Μάτι.

«Επειδή μας προκαλεί λοιπόν να θυμηθούμε το Μάτι, του θυμίζουμε ότι δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε μαζί και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους» λένε.

Όσον αφορά την κριτική για τις φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και τις selfie με πολίτες, οι πηγές του Μαξίμου αναφέρουν: «Μιλώντας δε για φωτογραφία του πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό».

«Αν έχει λοιπόν να πει κάτι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά», προσθέτουν.

Τέλος, απαντώντας και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνουν ότι «επενδύει στην καταστροφή» και γι’ αυτό «οι πραγματικοί αριθμοί έχουν μικρή σημασία. Έτσι λοιπόν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαΐας των 3.272.000 στρεμμάτων».