Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με γκρίνια και εσωστρέφεια μπήκε ο Σεπτέμβρης για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Η σημαδιακή για το ΠΑΣΟΚ επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη μπορεί να εορτάστηκε και φέτος, ως όφειλε, με την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στη… Λάρισα, ωστόσο τα μαύρα σύννεφα πάνω από τη Χαριλάου Τρικούπη παραμένουν.

Η Φώφη Γεννηματά αξιοποίησε τη φετινή 45η επέτειο, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι επιστροφή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να υπάρξει, στέλνοντας παράλληλα αυστηρά μηνύματα σε όσους διαφωνούν με τις πολιτικές της επιλογές.

Ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι τοποθετήθηκαν κριτικά έναντι της ηγεσίας, εστιάζοντας στη σημασία ενός ανοιχτού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ με εκλογή συνέδρων, ώστε να υπάρξει διάλογος στη βάση, ήταν ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος. Προφανώς, δεν είναι οι μόνοι που εκφράζουν προβληματισμούς για την προοπτική του εγχειρήματος του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Ενα ακόμη πρόσωπο, το οποίο έχει συνδέσει τη διαδρομή του με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Δωδεκανήσου τάσσεται σταθερά και επί μεγάλο χρονικό διάστημα υπέρ της ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και υπέρ της ώσμωσης πολιτικών χώρων, όπως το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θεωρεί όμορους. Οπως έχει δηλώσει, αν αυτοί οι χώροι δεν ενωθούν, δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει παράταξη της Κεντροαριστεράς, παρά μόνο ετερόκλητα σχήματα.

Εξαιτίας αυτών των απόψεων, που είναι γνωστές από καιρό τόσο στα όργανα όσο και μέσω δημόσιων παρεμβάσεων, στα ανώτερα κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το ιστορικό στέλεχος. Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε δεχτεί επίθεση από τον τότε συνάδελφό του στην Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, με σκληρές εκφράσεις (η ζημιά που προκαλούν τέτοιες δηλώσεις είναι απίστευτη. Λυπάμαι και ντρέπομαι πραγματικά, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά).

Ακόμη, δεν είναι τυχαίο ότι σε προσωπικό επίπεδο οι σχέσεις του κ. Κρεμαστινού με την κ. Γεννηματά βρίσκονται αυτή την εποχή στο χειρότερο δυνατό σημείο. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Κρεμαστινός στις εκλογές του Ιουλίου και – λόγω εκλογικού συστήματος– δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, αν και το ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στα Δωδεκάνησα ήταν ενισχυμένο και πάνω από τον μέσο όρο του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι το συνέδριο που έχει προαναγγελθεί για τον Δεκέμβριο πρέπει να εκλέξει και όχι να διορίσει τους συνέδρους του, οι οποίοι να αποφασίσουν για την τύχη του ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός να εκλεγεί από τη βάση. «Αυτές είναι οι πολιτικές μου θέσεις και δεν δέχομαι εντολές ούτε από την κ. Γεννηματά ούτε από κανέναν», ανέφερε σε χθεσινή του συνομιλία με την «Εφ. Συν.», τονίζοντας ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι κάποιος μπορεί να έχει τη “χ” ή “ψ” άποψη και είμαστε εδώ για να την κουβεντιάσουμε. Υγιές είναι να υπάρχουν και διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά μέσα στο γήπεδο να αποδεικνύει ο καθένας την αξία του και όχι ως προπονητής της εξέδρας», σχολίασε (Real Fm) αναφορικά με το κλίμα σύγχυσης που επικρατεί στο κόμμα ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης.