Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος αποκάλυψε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πως ο κ. Πατούλης εκτός από τις καταχωρίσεις με κρατικά χρήματα επιστράτευσε και τηλεφωνικά κέντρα προκειμένου να αποφύγει την βάσανο της απλής αναλογικής στην εκλογή του
Μέχρι και τηλεφωνικά κέντρα φαίνεται ότι έχει επιστρατεύσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να κινητοποιήσει αιρετούς (νυν και πρώην) κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης 1». Κατά τη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκρ. Φάμελλος, προέβη σε μια αποκαλυπτική περιγραφή για το πώς επιχειρεί προσωπικά ο κ. Πατούλης να στήσει ένα «αυτοδιοικητικό μέτωπο» απέναντι στο προωθούμενο νομοσχέδιο.
Οπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια εταιρεία τηλεφωνικών υπηρεσιών ακριβώς την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης. Το τηλεφώνημα έγινε προκειμένου να κληθεί ο κ. Φάμελλος σε επικείμενη συνέλευση της ΚΕΔΕ και σε κινητοποίηση κατά του «Κλεισθένη». Μέχρι το 2014, ο κ. Φάμελλος ήταν αιρετός της Αυτοδιοίκησης.
«Ρώτησα για να σας πω την αλήθεια την εταιρεία αυτή, εάν αυτό ήταν τηλέφωνο εκ μέρους του κ. Πατούλη ή εκ μέρους της ΚΕΔΕ, γιατί αναρωτήθηκα γιατί πήραν κι εμένα. Μετά κατάλαβα ότι μάλλον έγινε για την παλιά μου εγγραφή στους αυτοδιοικητικούς. Η εταιρεία, καταρχήν, μου είπε ότι είναι του κ. Πατούλη, όχι της ΚΕΔΕ.
Εγώ ζήτησα να ξαναμιλήσω μαζί τους για να μου διευκρινίσουν», περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός, έχοντας αναρωτηθεί για ποιον λόγο υπάρχει από πλευράς του κ. Πατούλη αυτό το «ντόμινο» ενεργειών επικοινωνιακής προβολής, έπειτα και από την καμπάνια-καταγγελία κατά του «Κλεισθένη» που έχει χρηματοδοτήσει η ΚΕΔΕ με 300.000 ευρώ.
«Η πολιτική λειτουργία του καθένα μας, η δική μου πολιτική δήλωση, η πρόσκληση του ίδιου του κ. Πατούλη δεν φτάνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Φάμελλος, τονίζοντας τη σημασία της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών και κοινωνίας. «Γι’ αυτό και ζητάμε η απλή αναλογική να αποτελέσει αυτό το καθαρτήριο δημοκρατίας στην κοινωνία μας», κατέληξε.
