Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εφτασε η ώρα για το 2ο Unity Festival, ένα πολιτικό και πολιτιστικό διήμερο με συζητήσεις και μουσικές που αποτελεί πρωτοβουλία και διοργάνωση κόσμου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Πραγματοποιείται το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, 22 και 23 Ιουνίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75) και επιδίωξή τους είναι, όπως λένε οι διοργανωτές, «να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες, για κινήματα κι ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν».

2ο Unity Festival

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις και συναυλίες. Την Παρασκευή ξεκίνημα με την ανοιχτή συζήτηση για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία!», από τις 18.30 έως τις 20.00. Συνέχεια από τις 20.00 έως τις 22.00 με τη συζήτηση «Η Αριστερά της Ευρώπης απέναντι στην Ε.Ε. της Λιτότητας και του Αυταρχισμού».

Συμμετέχουν οι Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, και εκπρόσωποι από τις ομάδες Ανυπότακτη Γαλλία, Bloco (Πορτογαλία), Podemos (Ισπανία) και Potere al Popolo (Ιταλία). Την Παρασκευή στη Σκηνή Α εμφανίζεται μία από τις καλύτερες γυναικείες λαϊκές φωνές του σήμερα, η Γιώτα Νέγκα, καθώς και οι Rebetien με ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, αλλά και δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς. Στην πιο νεανική Σκηνή Β παίζουν οι Rationalistas και Intelliga.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου το ξεκίνημα (18.30-20.00) γίνεται με την ενότητα «Από τη δουλειά στη δουλεία», μία ανοιχτή συζήτηση για τον εργασιακό Μεσαίωνα του μνημονίου. Η δεύτερη συζήτηση της βραδιάς έχει τίτλο «Και τώρα τι κάνουμε;» και θέμα της ένα εναλλακτικό πρόγραμμα απέναντι στα μνημόνια και στην επιτροπεία. Συζητούν με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, οι πανεπιστημιακοί Λεωνίδας Βατικιώτης, Δημήτρης Καλτσώνης και Θεόδωρος Μαριόλης. Κι εδώ υπάρχει μουσικό πρόγραμμα, στη Σκηνή Α εμφανίζονται οι BAiLdSA και ο Βαγγέλης Κορακάκης και στη Σκηνή Β οι Desert Monks και οι Magic De Spell.