Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο MEGA.
Η κ. Κωνσταντοπούλου προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχάσει ποιος είναι ο Αλέξης Τσίπρας» και αναφέρθηκε σε διάλογο που, όπως υποστήριξε, είχε με τον τότε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2015 σχετικά με τις υποκλοπές.
«Είσαι σε πάρα πολύ κακό δρόμο»
«Ένα από τα σοκ που είχα πάθει ήταν όταν με φώναξε στο Μαξίμου, τον Μάρτιο του 2015, και άρχισε να ξεφυλλίζει κάποια χαρτιά και μου είπε την ιστορία ότι έχουμε παρακολουθήσεις από τον τάδε κρατούμενο ο οποίος λέει ότι “θέλουμε να φάμε έναν συριζαίο”. Όταν είδα έναν Τσίπρα στο Μαξίμου να ξεφυλλίζει παρακολουθήσεις που του έδινε ο Ρουμπάτης και να προσπάθησε ουσιαστικά να με φοβίσει, λέγοντας ότι “κάποιοι θα κάνανε χτύπημα σε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ” κατάλαβα ότι εδώ μιλάμε για ένα πρόσωπο παραδομένο στο παρακράτος. Και αυτό που του είπα τότε ήταν ότι αν ως πρωθυπουργός της χώρας αυτό που κάνεις είναι να διαβάζεις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ είσαι σε πάρα πολύ κακό δρόμο και να προσέχεις ποιος σου δίνει και τι σου δίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «είναι εδώ για να θυμίζει στον κόσμο τι έχει κάνει ο Τσίπρας», προσθέτοντας ότι θεωρεί εξίσου αρνητική τόσο τη θητεία του ως πρωθυπουργού όσο και τη μετέπειτα πολιτική του πορεία.
«Δική μου αποστολή είναι να κρατήσω τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων ενωμένο»
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέου πολιτικού εγχειρήματος από τη Μαρία Καρυστιανού, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι πρόκειται για δικαίωμα κάθε πολίτη να πολιτεύεται, επιλέγοντας ωστόσο να μην σχολιάσει περαιτέρω, σημειώνοντας πως «δική μου αποστολή είναι να κρατήσω τον αγώνα των συγγενών των θυμάτων ενωμένο».
