Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), το οποίο –σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού του συμβουλίου– αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 27 και τις 28 Φεβρουαρίου 2024.
Οι αυτοκινητιστές χαρακτηρίζουν «αιτία πολέμου το οικονομικό μοντέλο που επέλεξε η κυβέρνηση και έχει στοχοποιήσει κάθε μορφή ατομικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας». Υπογραμμίζουν επίσης ότι «οι πολιτικές φτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού υλοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες».
Το προεδρείο του ΣΑΤΑ διεκδικεί την ικανοποίηση μια σειρά αιτημάτων (δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση), για τα οποία, όπως τονίζει, παλεύει «με όλες του τις δυνάμεις»:
Το διήμερο της νέας απεργίας που εξήγγειλαν οι οδηγοί, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, για την εναρμόνιση του καταστατικού τους με όσα ορίζει η νομοθεσία, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
