Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα έχει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Λεωνίδας Φραγκιαδάκης για να λάβει τις όποιες αποφάσεις του, καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 4 το απόγευμα η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μοναδικό θέμα της ατζέντας είναι η ενεργοποίηση της απόφασης για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, στην οποία ο βασικός μέτοχος, το ΤΧΣ δηλαδή, θα ζητήσει τουλάχιστον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την παραίτηση Φραγκιαδάκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Εθνική, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στην επιλογή ηγεσίας της τράπεζας καθώς δεν είναι αυτός ο θεσμικός της ρόλος.

Δηλώνει, ωστόσο, με σαφήνεια, ότι το ρήγμα το οποίο έχει δημιουργηθεί μεταξύ της διοίκησης της τράπεζας και του ΤΧΣ πρέπει άμεσα να επιλυθεί.

«Εκτιμούμε ότι η διοίκηση μιας τράπεζας οφείλει να μην αγνοεί τις αποφάσεις και τις προτροπές του βασικού μετόχου», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δείχνοντας εκ νέου την έξοδο στον Λ. Φραγκιαδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα στην Εθνική Τράπεζα είναι εξαιρετικά βαρύ και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας δεν έχει γνωστοποιήσει ούτε σε στενούς του συνεργάτες τις προθέσεις του.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι η παραίτηση Φραγκιαδάκη είναι θέμα χρόνου – μάλιστα υπήρξε έντονη φημολογία ότι αυτό θα συνέβαινε ακόμη και χθες, ενώ παράγοντες της τραπεζικής αγοράς σημείωναν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής να εμμείνει στην απόφασή του να μην παραιτηθεί.

Αν τελικά υποβάλει την παραίτησή του, τότε θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου του ΤΧΣ, με διαφορετική ωστόσο ατζέντα, καθώς θα πρέπει να βρεθεί αμέσως αντικαταστάτης.

Προτεραιότητα έχουν, όπως είναι λογικό, πρόσωπα των οποίων η καταλληλότητα έχει ήδη εγκριθεί από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).