Xαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Απρίλιο ανακοίνωσαν οι περισσότεροι προμηθευτές ρεύματος, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο ελληνικό χρηματιστήριο Ενέργειας και τη διεθνή αγορά.
Σε αρκετές περιπτώσεις, οι τιμές είναι ήδη χαμηλότερες από το στόχο των 15-16 σεντς ανά κιλοβατώρα, που είναι η τιμή - στόχος μετά την εφαρμογή των κρατικών επιδοτήσεων, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Αναλυτικά οι χρεώσεις για τον Απρίλιο (ενδεικτικά εμπορικά προγράμματα ανά προμηθευτή) είναι:
- Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 19,5 το Μάρτιο)
- Για υψηλότερη κατανάλωση, 17,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 20,7)
- Νυχτερινό τιμολόγιο: 12,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (από 15,4).
Protergia: 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα,.
Ήρων Protect: 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Elpedison Economy: 12,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα ημερήσια χρέωση και 22,33 λεπτά το νυχτερινό (από 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 18,83 αντίστοιχα το Φεβρουάριο).
NRG: 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Watt&Volt: στα 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Volterra: 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα
Zenith: 11,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα (πρόγραμμα Power Home now)
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας