Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέρισμα συνολικού ύψους 21,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε 20 λεπτά ανά μετοχή, θα δώσει η ΕΥΔΑΠ και η σχετική απόφαση αναμένεται να εγκριθεί στη γενική συνέλευση της εταιρείας στο τέλος Απριλίου. Η πρόταση περιλαμβάνεται στα αποτελέσματα χρήσης για το 2014, που ανακοινώθηκαν χθες.

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 326,4 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένος κατά 2,9% σε σχέση με το 2013, γεγονός που η εταιρεία αποδίδει στην εφαρμογή χαμηλών τιμολογίων στους καταναλωτές στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της.

Τα κέρδη προ φόρων, επενδύσεων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 4,8%, κυρίως λόγω του νοικοκυρέματος στο λειτουργικό κόστος που διαμορφώθηκε στα 276,7 εκατ. ευρώ έναντι 280 εκατ. το 2013. Αισθητή μείωση εμφανίζουν τα κέρδη μετά φόρων, που περιορίστηκαν στα 42 εκατ. ευρώ έναντι 77,7 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, τα οποία όμως, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, δεν είναι συγκρίσιμα λόγω αλλαγών στη φορολογία.