Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επανέρχεται η Ρωσία στο μείζον θέμα των πλοίων που μεταφέρουν σιτηρά από την Ουκρανία και είναι αδύνατο να φτάσουν σε ξένες αγορές.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δηλώνει πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας του θα εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη διέλευση για πλοία με ουκρανικά σιτηρά μόνο εάν η Ουκρανία λύσει το πρόβλημα των ναρκοθετημένων θαλασσών στα χωρικά της ύδατα.

«Εάν το πρόβλημα επιλυθεί τότε οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη διέλευση αυτών των πλοίων στη Μεσόγειο» τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε πως η Μόσχα από την πλευρά της έχει κάνει από καιρό τα πάντα για να λύσει το πρόβλημα της επισιτιστικής ασφάλειας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε, τη Δευτέρα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να εξάγει λιπάσματα και τρόφιμα, με την επιφύλαξη της άρσης των κυρώσεων, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο γ.γ. του διεθνούς οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επισιτιστική κρίση μπορεί να οδηγήσει τα επόμενα χρόνια σε συνθήκες πείνας και λιμού σε αρκετές περιοχές του πλανήτη και κάλεσε τη Ρωσία να άρει το μπλόκο στη Μαύρη Θάλασσα προκειμένου τα πλοία που μεταφέρουν σιτηρά από την Ουκρανία να φτάσουν σε ξένες αγορές.