Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Όχθη αργά το βράδυ της Τρίτης, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας άλλα 30.

Η νέα αιματοχυσία έρχεται να προστεθεί σε ένα θανατηφόρο μπαράζ συγκρούσεων στην περιοχή όπου ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις δραστηριότητές του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σε μια προσπάθεια, όπως λέει, να εκτοπίσει τους Παλαιστίνιους μαχητές. Οι εντάσεις φαίνεται τώρα να εξαπλώνονται στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε λίγες λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση στον καταυλισμό – προπύργιο των Παλαιστινίων μαχητών όπου ο στρατός πραγματοποιεί συχνά φονικές επιδρομές. Τον Ιούλιο, το Ισραήλ εξαπέλυσε την πιο έντονη επιχείρησή του στη Δυτική Όχθη, αφήνοντας εκτεταμένες καταστροφές στον καταυλισμό.

Ο στρατός δήλωσε ότι πραγματοποίησε πλήγμα με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας αναφέρουν πως μεταξύ των τραυματιών ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Motasem Abu Hasan, κάτοικος που εργάζεται στο «Θέατρο Ελευθερίας», δήλωσε ότι είδε μη επανδρωμένα αεροσκάφη να στοχεύουν προς ένα τζαμί και άκουσε χτυπήματα σε άλλες τοποθεσίες.

Όταν οι ισραηλινές δυνάμεις εισήλθαν στον καταυλισμό το βράδυ, το Θέατρο φιλοξενούσε το ετήσιο «Φεστιβάλ Φεμινιστικού Θεάτρου», το οποίο προσελκύει πλήθος καλλιτεχνών.

Μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού, δεκάδες ένοπλοι και κάτοικοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της Παλαιστινιακής Αρχής και της αποτυχίας της να τους προστατεύσει.