Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δύο πύραυλοι έπληξαν τάνκερ που έπλεε κοντά στην σαουδαραβική πόλη της Τζέντα, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία του Ιράν (NIOC) στην οποία ανήκει, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες ζημιές και να διαρρεύσει πετρέλαιο στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές μιλώντας στο πρακτορείο ISNA, σύμφωνα με το Reuters. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Nour, το οποίο πρόσκειται στους Φρουρούς της Επανάστασης, μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είναι σώο και ασφαλές. «Κανένα μέλος του πληρώματος δεν έχει τραυματιστεί από την έκρηξη (…) η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Το Ριάντ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση. Ο πέμπτος Αμερικανικός στόλος, που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ανέφερε πως δεν διαθέτει άλλες πληροφορίες προς το παρόν. 

Το σημερινό περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά από άλλα στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου, ενώ ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις μεταξύ του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας.

Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αντίπαλοι στον πόλεμο της Υεμένης, παραμένει μετά την επίθεση σε δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις πριν ένα μήνα που προκάλεσαν αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Οι Χούθι είχαν αναλάβει τότε την ευθύνη, ενώ το Ριάντ επέρριψε την ευθύνη στην Τεχεράνη.